Kodrić nadomak bodova u drugoj utrci na Spa-Francorchampsu

Na kultnoj belgijskoj stazi Spa-Francorchamps nastavljeno je natjecanje u Eurocup Formuli Renault 2.0, u kojem hrvatske boje brani 17-godišnji Martin Kodrić. Kodrić je u bolidu momčadi Fortec Motorsports u nedjeljnoj utrci bio nadomak bodova; osvojio je 13. mjesto. U prvoj utrci u Spa mladi Samoborac je u subotu bio 19. što je vrlo dobar rezultat, jer je zbog kazne startao s posljednjeg, 34. mjesta.

Kodrić je u utrku u nedjelju krenuo s 15. mjesta. U kvalifikacijama je imao vrijeme 2:17.847, najbrži na startu bio je pobjednik subotnje utrke Sasahara koji je krug na Spa prošao za 2:17.117. Martinov start nije bio impresivan kao u subotu, kada je do prvog zavoja prošao 6-7 bolida, no zadržao je poziciju i krenuo u borbu u zgusnutoj sredini poretka. U jednom trenutku pao je na 17. mjesto, ali je nakon nekoliko krugova uhvatio ritam i počeo se probijati prema naprijed. Na njegovu žalost, zapeo je u grupi bolida koji su malo zaostali za vodećom desetoricom. Bio je vrlo brz u prvom sektoru staze, a bio je brži od vozača ispred sebe i u drugom, zavojitom dijelu staze. No, u tom sektoru zbog nedostatka mjesta za pretjecanje prednost u brzini nije mogao iskoristiti, pa je morao čekati priliku na drugim mjestima 7 kilometara dugog kruga. Kodrić je na kraju kroz cilj prošao 13. čime je ponovio najbolji rezultat u dosadašnjih pet utrka prvenstva.

U nedjeljnoj utrci slavio je Britanac Jack Hughes iz momčadi Korainen GP, a u subotu je prvu pobjedu u Eurocupu upisao Sasahara iz Art Junior Teama, prvi Japanac koji je slavio u ovoj seriji nakon Kamuia Kobayashija 2005. godine. U prvenstvu vodi Švicarac Delétraz iz Josef Kaufmann Racinga.

Može se reći da je vikend u Belgiji dokazao da je Kodrić sve sigurniji za volanom bolida s brojem 5 te da u nastavku sezone od njega možemo očekivati daljnji napredak. Osobno smatra da mu je mjesto među desetoricom najboljih vozača u jakoj konkurenciji Eurocupa. Perspektivnom Hrvatu ovo je prva sezona u Eurocup Formuli Renault 2.0 u kojem se natječu mladi vozači iz cijelog svijeta. Na otvaranju sezone u španjolskom Aragonu, Kodrić je osvojio 13 i 19. mjesto, a u trećoj utrci je završio nastup u incidentu nakon izlaska sigurnosnog automobila s kišne staze. U tom je trenutku bio na 4. mjestu, te bi vrlo vjerojatno osvojio prve bodove da nije došlo do sudara s dva bolida.

Nakon Španjolske i Belgije, prvenstvo se nastavlja u Mađarskoj na stazi Hungaroring 13. i 14. lipnja. Kodrić na stazi u hrvatskom susjedstvu još nije vozio pa će se u Mađarsku zaputiti nekoliko dana ranije kako bi se što bolje upoznao s Hungaroringom i krenuo u lov na prve bodove u Eurocup Formuli Renault 2.0.

 

Martin KodrićMartin Kodrić

Martin KodrićMartin Kodrić

 

Poredak u prvenstvu:

 1. Louis Deletraz        70
 2. Anthoine Hubert        64
 3. Jake Hughes          53
 4. Dennis Olsen         50
 5. Matevos Isaakyan       49
 6. Ukyo Sasahara         43
 7. Ben Barnicoat         40
 8. Kevin Jorg          38
 9. Ignazio D'Agosto       28
10. Callan O'Keeffe        20
11. Darius Oskoui         16
12. Jack Aitken          11
13. James Allen          10
14. Thiago Vivacqua        5
15. Harrison Scott         4
16. Simon Gachet          2
17. Matthew Graham         2
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Guedes

Pozz evo imam jedno pitanje za urednike GP1 portala, zasto ce taj kreator prikazivati formulu 4 a ne formulu 2 gdje vozi Kordic ?

Related Posts