FIA želi uvesti ‘telemetriju vozača’ u Formulu 1

Talijanski Omnicorse piše da FIA želi uvesti telemetrijske podatke o vozačima u Formulu 1. Tvrde da FIA kasnije ove godine ima u planu testirati ideju o prikupljanju informacija F1 vozača, a radilo bi se o otkucajima srca, temperaturi i informacijama respiratornog sustava. Tako nešto se već koristi u Indycaru, a svrha je, naravno, sigurnost – ovaj potez bi medicinskom osoblju na stazi dao veoma važne informacije u slučaju nesreće poput onih koje su pretrpjeli Jules Bianchi i Fernando Alonso.

McLaren je nedavno priznao da će uzrok Alonsove nesreće s testiranja možda zauvijek ostati misterija.

“Sve smo mogli vidjeti kroz telemetriju. U sljedeća tri tjedna smo s FIA-om pedantno prošli kroz cijeli proces. Rastavili smo taj bolid, radili razne testove, prolazili kroz podatke. FIA je bila briljantna te nam je dala svoje podatke, a mi smo s njima podijelili sve što smo mi imali. Međutim, ništa nismo mogli naći. Fernando je prošao puno različitih testova. Nemam više ništa što bih mogao provjeriti. Realnost je da nitko od nas ne zna što se zapravo dogodilo”, rekao je McLarenov direktor Jonathan Neale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ma gdje su one legende što su se sa mnom agresivno prepucavale da je Alonso doživio udar vjetra? .. I to je to, ne smije se više o tome ni pričati. Sve drugo je njima bila neka bolesna teorija zavjere. Halo, javite se..da vas čujem opet!

avalon

nešto od toga smo imali prilike vidit prije mislim 2 sezone u moto GP -u . nije to bilo loše …dapaće . mene bi npr zanimali srčani otkucaji maxa i romaina posli sudara 🙂

AlonsoForever

Pametna odluka. Uz promjenu pravila koja sljede od naredne godine pa na 2017-u i ovo je odlično.

Related Posts