Ferrari neće implementirati kratki nos

Mercedes i Williams su svoje aerodinamičke koncepte bazirali na kratkom nosu, a na isti se potez odlučio i Red Bull koji bi na VN Španjolske trebao predstaviti svoju varijantu. Međutim, Ferrari neće pratiti trendove te će zadržati svoju verziju.

Scuderijin SF15-T ima veoma dug nos, a prema talijanskom Autosprintu, veliki paket aerodinamičkih nadogradnji za Barcelonu ne uključuje promjene na nosu.

“Nećemo vidjeti skraćeni nos iako su sve momčadi napravile procjene po tom pitanju.”

Talijani prenose da su Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen dali pozitivne povratne informacije oko solucije s dugačkim nosom pa su inženjeri i dizajneri u Maranellu odlučili ‘ostaviti stvari kakve jesu’.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Groff

Može kratki nos ak bu 8 cilindara.

Ferrariforever

.stara ruska poslovica – ne mjenjaj dok je dobro.

Desmosedici

Arrivabene ima dugi nos pa hoće da mu i bolid nalikuje, hahaha! Pa i Mclaren je ostavio dugi nos kao i Ferrari..i Sauber također!

Kush

Pa da, nije nos samo nos, od njega ide cijeli koncept dinamike fluida oko auta, ako mijenjaju nos, moraju obavezno i prednje krilo, ono je rađeno u skladu s nosom, ali i šupljom osovinom, dakle pitanje je i svih aerodinamičkih dijelova na i oko sidepoda, ako ne i oni sami, u principu cijela prednja polovina auta dolazi pod upitnik sa tako radikalnom promjenom konstrukcije nosa, drugo je RB koji ima drugačiji koncept od početka i sad ga samo pokušavaju optimizirati, tako će i u maranellu tokom ljeta moći isprobati varijacije sa većom ili manjom zaobljenosti, veličinom otvora i drugim detaljima.… Read more »

Related Posts