Četvrtoplasirani Ricciardo smatra da je mogao bolje: Greška u komunikaciji nas je skupo koštala

Daniel Ricciardo je u današnjim kvalifikacijama za VN Monaka ostvario četvrto vrijeme. Iako je to vrlo dobar rezultat za austrijsku momčad, Australac je ipak frustriran jer vjeruje da je mogao doći do trećeg mjesta. Greška u komunikaciji s pit wallom se pojavila u najgore moguće vrijeme zbog čega Daniel nije imao maksimalnu snagu motora pa je treće vrijeme odvozio njegov bivši timski kolega Sebastian Vettel.

“Zvuči kao da sam nesretan, ali trebali smo biti treći. To ne znači da sam negdje blokirao kotačima ili nešto slično – kvalifikacijski krug smo započeli bez maksimalne snage. Bila je to samo greška u komunikaciji s pit wallom pa sam bio dvije desetinke sporiji prije ulaska u prvi zavoj. To su dvije desetinke koje smo trebali da dođemo do trećeg mjesta. Zato sam razočaran, dobar rezultat je trebao biti odličan rezultat, ali sutra ću pokušati izvesti jako dobar start. Ovo je posljednje mjesto na kojem želite prepustiti slobodne pozicije na gridu.”

Unatoč razočaranju, Ricciardo sada sve nade polaže u utrku.

“U dobroj smo poziciji da napadnemo. Riskirat ćemo. Bodovi će biti dobri, ali ako možemo igrati na postolje, onda ćemo to nekako i pokušati. Četvrto mjesto nije nešto zbog čega ćete biti previše uzbuđeni. Par kapi kiše ili nešto drugo bi možda moglo začiniti utrku, a ja ću se pobrinuti da budem na pravom mjestu.”

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Luca Badoer

A kako se prije vozilo kvale i čitalo situaciju iz kokpita? Bez tableta na volanu, fbi bube u uhu…oderi sta brze mos…

ice

riči i mali od zanata u drugome startnome redu,bit će veselo 😀

sennacher

Zanimljiva izjava! Iako je činjenica da su sva četiri bolida s Renaultovim motorom prošla u Q3

Schumi1

Nisu sigurno zbog Renaulta…

Renault_F1_team

pretpostavljam da su zbog Honde ili Ferrarija?

loni

Vjerojatno su prošli kroz kvalifikacijski krug pogonjeni vjetrom…

raca

bravo Renault_F1 team i Loni, tako se brane boje kluba, a usput ste me dobro nasmijali

Related Posts