Sauber je vrlo brzo zaboravio katastrofalnu 2014., najlošiju sezonu u svojoj povijesti. Momčad je već na VN Australije osvojila mnoštvo bodova, a Felipe Nasr i Marcus Ericsson do bodova su došli i na VN Kine. Iako su uoči nove sezone mnogi otpisivali ovu momčad te joj predviđali budućnost sličnu onoj Caterhama i Marussije, Sauber je nakon tri utrke četvrta momčad u konstruktorskom poretku.

“Vratili smo se. Iluzija je da možemo zadržati ovo mjesto, ali čak bi i šesto mjesto bilo nevjerojatno i vrlo važno za našu budućnost. Utrka u Šangaju je pokazala da rezultat iz Australije nije bio slučajnost.”

Upitan koja je tajna velikog skoka u performansama u odnosu na prošlu godinu, Sauber kaže:

“U prvom redu to je Ferrarijev motor. Napravili su veliki pomak. Ali i momčad se također razvila i poboljšala.”

71-godišnji Švicarac je stao u obranu svojih vozača koje su mnogi nazivali pay driverima.

“Ne bih rekao da su prošlogodišnji vozači bili lošiji, ali nisu bili jako motivirani. To se sada promijenilo. Felipea Nasra smo imali na radaru zadnje tri ili četiri godine. Uvijek smo vjerovali da ima veliki potencijal, a ni Marcus Ericsson ne kasni puno.”

Sauber je još jednom upozorio da su pred Formulom 1 teški dani.

“Cjelokupna situacija ostaje napeta i teška, i to ne samo za momčadi poput Lotusa, Force Indije i nas.”

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
5 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
6 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
joshuazg04

Ako Ferrari ne produži s Kimiem, Eto Felipea N. u Ferrariu….

avatar
Član
stari lisac

Drago mi je zbog Petera… Želim im da se što duže zadrže u F1…

avatar
Član
Perica9

Nasr i Sauber proradili jer sam napravio temu o Nasru:D

avatar
Član
Desmosedici

Nasr je dobar i ugodno me je iznenadio. Samo mislim da je Sutil ipak bolji izbor od Ericssona.

avatar
Član
Sheldon cooper

sauber kao tim sam gotivio ranije ali mislim da su preterali sa bezobrazlukom, prvo ono sa 4 potpisana vozaca za ovu sezonu, i ona izjava sefice kako ugovor u f1 ne znaci nista, ajde da nije advokat po profesiji pa da joj se progleda kroz prste, i sad peter kaze kako proslogodisnji vozaci nisu bili motivisani,,,, ne druze nego vam je auto bio veliko sr*nje pa nisu mogli nista uraditi….

avatar
Član
avalon

ajde sheldone ne pretjeruj sa osudama . monisha je samo kazala ono šta se drugi ne usuđuuju javno izreć . čak i oni koji prate F 1 10 sezona bili su “svjedoci” koliko ugovor vridi . zar nije kimiu “prekinut” ugovor posli 2009. ? zar se isto nije dogodilo heidfeldu u renaultu i to na pola sezone kad su mu dali nogu i doveli bruna sennu ? oba su financijski obeštećena zbog neispoštivanja potpisanih ugovora . to se desilo i gardeu .. ni prvom ( šta je očito iz navedena 2 primjera ) , a vjerovatno ni zadnjemu . više… Read more »