Ferrari želi tri utrke u SAD-u

Ferrarijev šef Marco Mattiacci predlaže da kalendar Formule 1 sadrži barem tri utrke na području Sjedinjenih Američkih Država, te misli da bi se time značajno popravila financijska situacija na gridu. U razmaku od pet dana dvije su momčadi ušle u stečaj, a Force India, Sauber i Lotus su prijetili bojkotom zbog financijske neodrživosti i neravnomjerne raspodjele novca. U konačnici, naišli smo na najmanji grid od 2005. i crvena se lampica upalila svima.

Ferrari je već rekao da se nema namjeru odreći dijela svojih prihoda i čini se da zbog toga traže što bržu soluciju, a jedna od njih je i što veći probitak na američkom tržištu.

”Želimo tri utrke u SAD-u. To je moj prijedlog, jer je američko tržište fundamentalno za privlačenje novih sponzora i investitora. Kada imate više prihoda, imate i više momčadi. No, trebamo konkurentne momčadi, momčadi sa stabilnom poslovnom i financijskom pozadinom”, kaže Mattiacci.

”Mislim da se trebamo fokusirati na povećanje i generiranje prihoda. Ovdje u SAD-u ovaj sport ima veliki potencijal i privlači sve više pozornosti. Želja mi je da Ferrari kao brend bude što uspješniji na američkom tlu.”

Podsjetimo, 1982. godine u SAD-u su se održale tri Grand Prix utrke i to u Las Vegasu, Detroitu i Long Beachu. Stoga se s Mattiaccijem slaže i Vijay Mallya koji misli da Sjeverna Amerika zaslužuje nekolicinu utrka.

”U Americi postoji velika strast za motorsportom. Ne vidim razloga zašto Formula 1 ne bi postala još zastupljenija i popularnija. Na geografskom području Europe imamo dosta utrka i mislim da ih i u SAD-u možemo imati dosta. I što je još važnije, tako veliko tržište bi poboljšalo financijsku situaciju sviju momčadi i prihodi bi bili mnogostruko veći”, tvrdi Mallya.

25 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

darryl u pravu si ova elkhart lake super staza

Gord

I ja želim tri playboy djevojke da me miluju svaku večer, ali nekako mi ne ide.

kimmirules

Jesi probao najprije sa jednom? Ako jednu “odvoziš” kako treba ostale ce same doc!!!!!!

jesus

bolje Imola nego 3 SAD utrke! Mr. Ferrari se okreće u grobu…

Deyo

Do pre koju godinu, BE je govorio da na Nju Zelandu ima vise F1 fanova, nego sto ih ima u USA, i da to trziste mu nije zanimljivo. Sada kada F1 gubi na popularnosti, iznenada USA mu je zanimljiva i gleda kako da organizuje vise od jedne trke. 😀

Cinjenica je da bi i on i ostali visoko pozicionirani ljudi u F1 mogli nesto nauciti od organizartora NASCAR-a, INDYCAR-a i drugih trka u Americi.

wilson

Ferrari želi tri utrke u SAD. Dobar prijedlog, odličan čak. Ali gospon Matiači, ja bi volio i bolji i konkurentniji bolid Ferrarija. U ovom desetljeću ako ikako može.

Mr.Spaceguy

Slobodno samo da bude zanimljiva za razliku od austina.

r.u.m.

Austin je jedna od boljih staza u novije doba

kimi car

“Želja mi je da Ferrari KAO BREND…”,no dobro,u tom segmentu nema frke ,Ferrari je uistinu brend bez obzira na sve.SAD,Rusija,bogate arapske zemlje i velike kompanije će uvijek masno platiti za prestiž,imidž ili učešće u distribuciji velikog brenda…itd.Jednom sam iznijeo komentar na ovu temu u smislu financijskog uspjeha ferrarija i onoga koji se odvija na pistama za utrkivanje.S jedne strane kapa ogroman novac a s druge kapaju suze (ne radosnice).Pa onda ta pitanja,”kako ferrari ne umije da napravi napokon zvijer za pobjede usprkos enormnim resursima”? Ja mislim da umije i dapače da radi strašne zvijeri u komercijalnom dijelu,no s druge strane… Read more »

zekohonda

ja ne bi imo ništa protiv jednog čistog velikog ovala (superspeedwaya)!

Alen Šmit

Potpuno potpisujem ovaj post,jako bi voleo videti ovalnu f1 trku.F1 bolidi su dovoljno sigurni za taj novi izazov.Dakle roval nedolazi u obzir,samo punokrvni oval.

Deyo

Indy 500 milja se nekada bodovala u F1. Kakav bi to bio spektakl videti F1 vozace zajedno sa Indycar vozacima u borbi za najbrzu trku na svetu.

serafciger

ako su zanimljive apsolutno,nek izbace prvo soči,valenciju i barcelonu,staze koje su pretjecanje svele na minimum,te stoga i jesu dosadnije. hjoj kad bi vratili dobru staru imolu

sti_zu

ja bi isto volio imolu, a i turska bi mi bilo drago da se vrati, to mi je najbolja staza što je tilke napravio, ostale su sranje..a i da je nekako da tcom ubaci taj program u sportski paket pa da nije toliko preskupo …

serafciger

nemoj se ni nadati,ovako t-com više zaradi -.-

eee nisu baš sve sranje,ne diraj mi monzu,spa,silverstone ni suzuku.a ni montreal. turska je odlična staza i imaš pravo,bilo bi lijepo vidjeti je opet u kalendaru. mozda 2016e.

modesto

točno slažem se, austin,long beach, las vegas, ili možda laguna seca,,watkins,sebring npr. bolje nego da se vozi po praznim tribinama u aziji . publike je bilo dosta u austinu .f1 treba popularizirati u americi,1982 su bile čak 3 utrke u americi.

Tow Pie Pie

Laguna seca bi bila OK. Sa ovim drugim stazama nisam baš upoznat.

Darryl Revok

A jesi li gledao utrke Indycara na Elkhart Lake? Fantastična staza…

serafciger

ta staza je UBOJICA!!! fenomenalna je,ima sve sveeee

Alen Šmit

Nema ništa bolje od Road Atlanta staze.Odvozio sam jedno 500 krugova na toj stazi sa f1c i potpuno sam impresioniran njom.
S krivina koja ide nizbrdo ti ledi krv u žilama.Veoma brza i tečna pista koja ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Road Atlanta,wow od staze.Vrlo zabavna i interesantna staza.

Laguna Seca treba veliko renoviranje,bila bi bonbonica 🙂

Ulične piste mi ne spominjite,muka mi je…Imamo dovoljno uličnih pista trenutno,f1 treba staza koja cedi bolid do iscrpljenosti a neka karting sprcozorija.

JopaF1

po meni Laguna Seca najbolja staza na Američkom tlu ako ne i najbolja opcenito

modesto

tow pie pie laguna bi bila dobra zbog onog legendarno corckscrewa ,bolidi bi letjeli tamo nizbrdo ,zao mi je sto su je izbacili moto gpa.jopatočno super staza koja je građena na brdašcu penješ se velikom brzinom onda se spustaš ,pošto je 3 km izgleda još brža .aleneroad atlanta hm ta staza je odlična ,ako bi se vratila ijedna ulična u americi onda detroit.darryl da ali elkhart lake je preopasna ali atraktivna staza.watkins glen onaj tko ne zna to nije pravi fan f1,to je bila odlična staza u šumi,sebring nije loš u srcu floride

Darryl Revok

A što fali Long Beachu? Za uličnu utrku ima puno mjesta za preticanje. Laguna Seca je odlična, ali malo preuska i nema šanse za F1 je je infrastruktura loša.

Darryl Revok
modesto

ja bi volio da se vrati najbrža ulična staza ikad,imala je dosta mjesta za pretjecanje ,bernie je rekao u ožujku da je želi ponovno vidjet u kalendaru…sad je u igri i las vegas grad grijeha.. laguna je zabavna za vozit jer je neravna i na brdu,i km se spuštaš nizbrdo,baš me zanima kako bi bilo tamo s f1 bolidima.staza je super

Related Posts