Sutil: Sigurnosni automobil je trebao izaći na stazu

Sauberov vozač Adrian Sutil smatra da je kontrola utrke na stazu trebala poslati sigurnosni automobil prije nesreće Julesa Bianchija, odnosno kada je pomoćno vozilo prišlo njegovom bolidu kako bi ga odvuklo na sigurno mjesto. Bianchi je udes imao na istom mjestu gdje i Sutil te je udario u traktor koji je pokušao odvući Sauberov bolid. Marussijin vozač odvezen je u bolnicu bez svijesti a Sutil, koji je svjedočio nesreći, kaže da je sigurnosni automobil trebao izaći na stazu te da je utrka trebala ranije biti prekinuta.

“U tom zavoju bilo je dosta vode a kiša je počela sve više padati, vidljivost je bila sve slabija. Sljedeći krug kada su mahane žute zastave Jules je prišao zavoju i imao isto proklizavanje kao i ja. Više manje to je bila ista nesreća ali posljedice su drugačije. Traktor je došao odvući moj bolid i onda se sve to dogodilo”, rekao je Adrian Sutil nakon utrke.

“Mislim da svi znaju da je ovaj zavoj jedan on najzahtjevnijih. Kada počne padati mrak i kiša jače padati, ako imate nesreću onda trebate vjerojatno misliti na sigurnosni automobil. Ovo danas su bili teški uvjeti i mislim da nije bilo lako donijeti ispravnu odluku u pravom trenutku ali na početku utrke sve je bilo uglavnom u redu. Kada je sigurnosni automobil otišao sa staze vidljivost je bila dobra, uvjeti na stazi bili su dobri za vožnju ali počeo je padati mrak pred kraj utrke i možda smo ju trebali prekinuti malo ranije.”

Sutil vjeruje da je utrka mogla biti održana i ranije tijekom dana ali da se vozače ništa nije pitalo.

“Da, naravno. Mislim da su pričali o tome. Nas nitko nije pitao za mišljenje pa zaista ništa ne mogu reći ali bilo je potpuno jasno da je kasnije bilo sve više vode i smatram da se sve ovo moglo olakšati. Ali kao što sam rekao to nije u mojim rukama.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Miroslav Hržica

Nemam bas neko misljenje o CW ali mislim da za ovu nesrecu nije on kriv nego Jules.
Duple žute zastave znače: “Sranje ipred tebe uspori i budi sprema stat u svakom trenutku”
Da je Jules vozio tako ne bi bilo problema.
Problem nije u procedurama za SC, problem je u vozačima koji ne poštuju pravila i kontroli utrke koja ih ne kažnjava.

Bojim se da ćemo zbog ove nesreće (i FIA-ine tendencije da djeluje da bi se vidjelo da nesto rade a ne da rješe problem) za svaku sitnicu imati SC koji će ubit trke ali će poboljšat show (NASCAR)

otto

Je.Največi problem F1 su vozači ovisnici.Ovisnici o zaletavanju u traktore.Ajd se skoncentriraj i ne melji bedastoče!

Miroslav Hržica

Možda ovisnici o brzini.

Kad daš konstruktivniji komentar dobit ćeš konstruktivniji odgovor.

Daijiro74

Oni kurvin sin charlie whiteing bi nakon ovog triba bit potiran iz svijeta formule 1. Kaznjava za pizdarije, salje SC na stazu kad se golub posere na rubnik, a danas kad je bilo najlogicnije izvuc SC na stazu on odluci mahat zutin zastavama… Mrs smecaru jedan

modesto

slažem se idiotski od njega mogao je i morao drukčije. kiša je previše natopila stazu a on ovaj nelogičan potez radi .

sladjan87

Zbog cega ovaj minus za Daijira ? Obrazlozi , sto se skrivas ?

Daijiro74

Ma koga briga za misljenja maloumnjika. Nek lupaju kolko ih volja, ja sam svoje misljenje da. Ovo nije bila mala nesrica, mladi momak neda Bog da izgubi zivot. Zbogo ovog tribaju padat glave sa vrha. Al koliko se meni cini samo ce okrivit redarauz stazu koji navodno nije prijavia izletanje Sutila. Kao da se to nevidi na prijenosu uzivo pa se triba prijavljivat. Samo nek lupaju minuse kolko ih volja. Ocito neki uzivaju u tuđoj neesrici pa ih nije briga

Ico2005

Samo ova nesreća, bez obzira na ishod, bi trebala bit dovoljna da odlete Charlie i pola njegovog “kontrolnog tornja” i to naglavačke pravocrtno dolje.

Samo se nadam da će dečka uspjet pokrpati i da će se oporaviti, da neće ostati invalid.

Čito sam negdje da je Charlie navodno zabranio puštanje snimke tog drugog izlijetanja, baš me zanima zašto jer vjerujem da je minimalno jedna kamera to snimala. Da li se pokušava sakriti greška, jer ne vjerujem u izgovor o poštivanju privatnosti i suosjećanju sa obitelji.

MLAĐO

Možda bi Charlie i društvo mogli lagano u mirovinu…

Related Posts