Smedley: Massa je doživio udarac od 27G

Felipe Massa je prevezen u bolnicu nakon strašnog sudara s Perezom u zadnjem krugu na VN Kanade. Sudar se zbio pri brzini od oko 300 km/h, što je rezultiralo silom od 27G u Massinom bolidu. Smedley je nakon utrke izjavio kako je s Massom sve u redu, no da će morati proći uobičajene pretrage.

“Felipe je u redu, ali nakon provjere u medicinskom centru je prebačen u bolnicu na daljnje pretrage zbog vrlo teškog sudara. Izgleda kako trenutno nema ozbiljnijih povreda. Sila udarca je bila čak 27G, što je jako visoko, pa je medicinska provjera bila neupitna. Trenutno je malo potresen.”

Osvrnuo se na utrku, a kaže da su na Bottasovom bolidu imali problema:

“Bili smo usredotočeni na borbu između Felipe i Sergia za četvrto mjesto, ali nismo mogli preći i Red Bull. Imali smo i nekih problema s bolidom Valtterija Bottasa. Što je tu je, moramo nastaviti dalje pritiskati, imamo dobar auto i krećemo se u dobrom pravcu.”

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tow Pie Pie

A koliko je onda g sile pretrpio Perez? Njegov se bolid zaustavio puno prije Massinog i to još naglije.

DoDo13

Hvala Bogu da su obojica dobro. Makar mi je krivo što nije završio utrku i pripisao još bodova na Williamsov račun.

Daijiro74

Nevezano za sudar, prerano su ga poslali u boks. Ima je solidnu prednost i radia je brza vremena. Dokle god je radia dobra vremena na onim gumama trreba je ostat vani jer nebi onda zaglavia iza Bottasa 4-5 krugova posto je bia brzi od svih iza sebe

QFlash

Baš mi je bilo krivo, navijam za Mercedes. ali više me pogodilo ispadanje Masse i Pereza i to u sudaru međusobnom.
Massa je borac i odličan vozač, zaslužuje malo sreće, izgledao je fantastično na stazi jučer.
Force India mi je draga kao momčad, uvijek stu negdje između pobjednika i krumpiraša, često iznenade solidnim bolidima i izvrsnim, borbenim vozačima.
Šteta, nadam se da će i Williams i Force India zadržati momentum, staza u austriji izgleda pogodna mercedesovim pogonskim jedinicama.

458Italia

Mislim da se dosad uglavnom nismo slagali, ali respect za ovaj komentar, pogotovo ovo što si rekao za massu…

Alen Šmit

Sve je uredu sa Masom osim palca ruke:
http://i.imgur.com/pWxwVLe.jpg

QFlash

Je li to iz benkovačke hitne službe slika ?

Zeus

RM sat na njegovoj ruci vrijedi više od cijelog Med centra.

F2004

27G, to je stvarno zvuči nevjerojatno, sreća pa je sigurnost u F1 danas takva da mu nije ništa.

Šteta za njega, čovjek je stvarno pehist ove sezone, a i cijeli Williams. Mislim da nije kriv za sudar na kraju, mislim da su tu krive najviše Perezove kočnice. A ništa, nadat se boljem u slijedećoj utrci (iako mislim da će u većini njih Bottas biti bolji)

Chronosus

Krive Perezove kočnice? Kočile su pred zavojem dok Massine nisu. Jedino što može Massu ispričati je da je imao problem s kočnicama.

zjurina

, fyi Massa je išao u preticanje.

oldtimer66

Rekao bih očajnički potez Masse. Pa cijeli svijet je čuo preko radija da Perez praktično nema stražnje kočnice,logično da mora kočiti kudikamo ranije. A i tko zna što je Massa čekao dotad – najsvježiji set guma i ništa…
Mora da ima moćnog sponzora,inače mi njegovo dovođenje u Williams nema baš nekog smisla…

Korisnik

pa Perez je morao kočit ranije jer mu kočnice nisu više valjale, Massa ga kreio pretjecat, a Perez se valjda uplašio da se nezabije u Vettela pa cimnio boljid i pokupio Massu čije su kočnice bile ispravne i dozvoljavale mu da kasnije koči

Lambo

ak je ostal bez kočnica zadnjih znači sva sila je na prednjim kotačima što ni dobro, još pokoja grba na stazi i da vidiš plesanja. Kako god i dalje sam ljut na massu koji je prerano otišao u boks pred kraj utrke i previše čekanja za pretjecanje.

Zeus

Nije to baš neka velika sila, pogledaj ovo, 214G sudar
https://www.youtube.com/watch?v=Hy8fgGiI1WA
i srećković preživio 😉

Related Posts