Kvyat: Nakon Monaka ništa nije teško

Toro Rossov vozač Daniil Kvyat ovog će vikenda prvi puta nastupiti na stazi Gilles Villeneuve kao što je to bilo i u Monaku zadnji puta, ali kaže da sada neće biti toliko nepoznanica. Mladi Rus se nije dao obeshrabriti u svom prvom nastupu na ulicama Monte Carla, kvalificirao se unutar prvih 10 ali je u utrci njegov STR9 imao problem s ispuhom zbog čega je morao odustati, što je bilo njegovo prvo odustajanje ove godine. Uoči dolaska u Montreal, Kvyat kaže da je unatoč reputaciji staze spreman na sve.

“Staza Gilles Villeneuve je još jedna u kalendaru na kojoj se nisam utrkivao prije a Kanada je još jedna država koja će za mene biti nova. Sve što znam o Kanadi je da je to lijepo mjesto i da Kanađani kao i mi Rusi vole hokej!”

Gledajući onboard snimke prethodnih utrka u Kanadi i provodeći nekoliko sati u simulatoru, Kvyat je sada više upoznat sa stazom.

“Moj prvi utisak je da će to biti zanimljiv vikend. Staza ima puno stani-kreni dijelova i šikana. Bit će izazovno i, kao i uvijek, trebat će pronaći pravi ritam i sastaviti dobar krug. Pomalo je slična Monaku jer nema puno izletnih zona, ali nakon mog prvog iskustva u Monaku, sada se ništa ne čini teško!”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
windchaser

Nema straha za Daniila sve dok vozi ovako angažirano i kvalitetno,u rangu nekih puno iskusnijih kolega,broj bodova koje tu osvoji ili ne osvoji ne bi smio biti presudan da se njegova sezona ocijeni uspješnom,samo je odraz činjenice da se čini da je STR trenutno ekipa s vjerojatno najmanjim prostorom za napredak uspoređujući ih s ostalim rivalima za neke ozbiljnije bodove.

Related Posts