Hakkinen: Treće mjesto je bio maksimum za Bottasa

Unatoč pričama da je Williams u Austriji ispustio sigurnu pobjedu, Mika Hakkinen smatra da je treće mjesto Valtterija Bottasa bio maksimum koji se mogao osvojiti. Massa i Bottas su se nalazili na prvom i drugom mjestu do prve promjene guma, a onda su iz Williamsa svoje vozače pozvali prekasno u boks te time izgubili pozicije od Mercedesovih vozača. Hakkinen se ne slaže s tim, te kaže kako Williams nije mogao konkurirati Mercedesu.

“Treće mjesto Valtterija Bottasa je po meni bio maksimum. Mercedes je još uvijek bolji od ostalih, no Williams je u Austriji bio vrlo dobar suparnik. Vidjet ćemo hoće li tako biti i u Silverstoneu. Mislim da bi ta staza mogla odgovarati njihovom autu.”

A onda se osvrnuo na odnos Bottasa i Masse:

“Odlično je za Valtterija što je opet pobijedio timskog kolegu, no nemojte zaboraviti da se Massa borio za naslov 2008. On sigurno nije loš vozač. Bilo je lijepo vidjeti kako je dočekao Bottasovo postolje. Zbilja je lijepo vidjeti da podupiru jedan drugoga.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sanchez

Bo77as ce biti odličan u narednim godinama nema sumnje., od pocetka sezone vidi se da je u top formi 🙂

LukaZovko

Mika otkrio toplu vodu…

Zeus

U svakom slučaju, dobili smo još jednog “letećeg finca”, kao i gospodina, upravo kao Mika. Bottas nema Massino iskustvo, ali pokazuje mirnoću i agresivnost tamo gdje treba. Felipe je pokazao unatoč pehovima i nesretnih karambolima, da će bit opasan u ovakvom Williamsu, jako su blizu oba. Bravo momci, samo još tu strategiju malo agresivnije, overlap je Merc prelagano napravio.

Guedes

slažem se sa tobom !!!

serafciger

ni Mika nije mogao bolje reći 😉

Tow Pie Pie

Yep! Dobro si to složio ↑

Related Posts