Warwick stao u obranu kaznenih bodova

Stalni vozač-sudac Formule 1 Derek Warwick vjeruje da se novi sustav kaznenih bodova pokazao uspješnim, premda misli da će neke manje izmjene na skali za kažnjavanje možda biti potrebne na kraju sezone. Od početka sezone do sada 5 je vozača dobilo kaznene bodove zbog prijestupa na stazi, a Marussijin Jules Bianchi jedini ih je dobio dva puta. Ako vozač skupi 12 bodova unutar perioda od 12 mjeseci, dobit će zabranu nastupa na idućoj utrci. Warwick je bio predstavnik bivših vozača na VN Bahreina gdje je Pastor Maldonado dobio najveću kaznu do sada, tri boda. Iako je Maldonado kasnije tvrdio da će prijetnja kaznenih bodova odvratiti vozače od utrkivanja kotač uz kotač, Warwick misli da se sustav pokazuje pozitivnim za sport.

“Mislim da funkcionira. Na kraju godine možda promijenimo nekoliko stvari kao npr. količinu kaznenih bodova za određeni incident – možda ih je negdje previše a negdje premalo”, rekao je bivši vozač Arrowsa i Renaulta za Sky Sports News.

Prije toga vozači su se kažnjavali kombinacijom ukora i pozicijama na gridu a Romain Grosjean je 2012. postao prvi vozač nakon 18 godina koji je dobio zabranu nastupa na idućoj utrci nakon što je uzrokovao sudar u prvom zavoju utrke u Spa. Warwick kaže da će kazneni bodovi spriječiti serijske prijestupnike.

“Ako netko skupi dovoljno kaznenih bodova zbog čega će propustiti idući trkaći vikend to je zato što je vozio loše cijelu godinu, tako da je sustav dobar. Na cestama također nema razlike: ako tri ili četiri puta vozim prebrzo izgubit ću vozačku dozvolu – tako bi i trebalo biti.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferrari number1

Zanimljivo Maldonado je napravio jednako veliku glupost kao Grozni 2012 u Belgiji ako ne i vecu a dobio samo tri boda trebali su mu dat bar sest jer njegovo utrkivanje kotac uz kotac ne zelim gledat uvijek zavrsi nekom gluposti ili sudarom https://www.youtube.com/watch?v=ZIf-dHbKpFI&feature=player_detailpage

sanchez

grozni ili maldonado ne znas tko je jaci u razbijanju 😀

Ferrari number1
sanchez

Ne razumijem kako oni uopce i dodu do F1…

Ferrari number1

Novac novac i samo novac da PDVSA nije Pastorov osobni sponzor 100% sam siguran da ne bi bilo ni njega u F1.

otto

Odličan članak!Ko rođen za scenario-Glup i gluplji2-.Citira se Maldonado,utrkivanje kotač uz kotač-gdje češ veče ljepote-se proglašava herezom!?Mislim kako im je sada največa preokupacija-Kako kazniti one koji kroz godinu neče biti kažnjavani.

John Coltrane

Ako je tebi ljepota sudaranje, uništavanje utrka drugim vozačima i dovođenje istih u situacije opasne po život zbog vlastite bahatosti i nesposobnosti,, onda imaš vrlo čudan pogled na Formulu 1.

otto

Prosvjetli me,pa mi reci ko je dotične bahate i nesposobne budalaše,koji su na stazi opča opasnost,doveo u formulu?Novac naravno!I nemoj mi popovati o opasnosti po život.Kaj je ovo-Autoškola,dječji vrtič?Ja imam vrlo jasnu predođbu o F1 za razliku od ovog što tako zovu.

Tow Pie Pie

U potpunosti se slažem sa Derekom. Piloti F1 moraju biti brzi i agresivni ali u isto vrjeme sigurni i spremni reagirati na situaciju a ne uletiti u dvoboj “na sreću” ako prođe prođe.

Related Posts