Sutil nije jeo dva dana

Sauberov Adrian Sutil otkrio je da zbog briga da ga tjelesna masa usporava na stazi dva dana nije jeo.

Ove sezone je Sutil, jedan od težih vozača na gridu, često govorio o svojim problemima s novim pravilom oko minimalne mase vozača i bolida. I Sauber, njegova momčad, se također muči s masom te su donijeli lakši bolid u Španjolsku. Sve ovo dovelo je 31-godišnjaka do dana bez ikakve hrane.

“Malo sam to testirao tu i tamo. Dva dana, bez hrane, samo piće… pokušao sam. Nije bilo lagano, ali reakcija je zanimljiva. Sad opet jedem i bolje je.”

Nijemac je priznao da ga je manjak hrane koštao snage, ali je dodao da je apstinencija od hrane bila njegova i samo njegova odluka.

“Nisam mogao puno trenirati jer je nedostajalo snage. Radim to jer želim doći do granice, samo da znam da sam dao sve od sebe. Ne želim biti u bolidu i reći da sam mogao više. Osjećao sam da je postojala granica gdje više nisam imao umne snage, vrlo brzo se naživcirate, a to ne želite. Važno je jako dobro poznavati svoje tijelo. Pokušao sam, ali još uvijek sam živ tako da: ne brinite previše. To je bila moja vlastita odluka, to je najbitnije.”

Sutil je komentirao i lakše dijelove koje je Sauber pripremio za Barcelonu:

“Mislim da je to dobar korak u svakom području: Masa, aerodinamika, a poboljšao se i pogon. Vjerujem u to, a sutra će biti važan dan za testiranje svega toga, kako bi bili sigurni da sve radi kako spada te očekujem poboljšanje performansi tijekom vikenda. Očekivanje nam je uvijek osvojiti bod ili više njih, a ja se želim vratiti u to područje. Tako da se nadam da je dovoljno.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jester

OK, jasno je da vozači moraju paziti na kilažu ali ovo je užasno 😕

fernandof1

šta bi mu baka rekla na ovo…

Ferrariforever

.ovo je nevjerojatno. Ljudi koji zarađuju u miljunima dolara su veči dio vremena GLADNI! ..užas.

QFlash

Dijeta ratnika ? Istu su provodili još i stari grci, ratnici ne bi jeli danima prije bitke, efektivno bi pojačali tonus mišića i gubili težinu u vodi tijela.
Sam zna što radi, ako je to u svrhu perfomansi i ako je to njegova želja neka radi što ga volja, nije glup.

windchaser

Sauber je ionako nikakav pa kažu i da je mali Guti desetak kila lakši pa šta mu pomaže,taman i da lebde u bolidu bio bi im više manje isti qrac…jedi srećo,nemaš iz ovoga ništa,meni ovo izgleda da u Sauberu muljaju naveliko vozačima i zamjenama već sad su ih počeli natezati za lovu,,UŽAS

Seb Red Bull

Baš me zanima hoće li i Simona de Silvestro primijeniti tu tehniku dogodine hehe…

Related Posts