Ricciardo cilja na postolje

Daniel Ricciardo se nada da će vidjeti bar jedan Red Bull na postolju u nedjelju iako priznaje da će to biti izazov ove godine. Australac je rekao da Red Bull i Renault polako smanjuju zaostatak za vodećim Mercedesom ali da su ipak daleko od borbe u istim uvjetima.

“Radimo poboljšanja na motoru, zaostatak je velik, ali približavamo se malo po malo i nadamo se da ćemo uskoro doći blizu.”

Daniel je danas bio pola sekunde sporiji od Lewisa Hamiltona, te se slaže sa svojim momčadskim kolegom Sebastianom Vettelom da Mercedes danas nije pokazao svoju pravu snagu.

“Sutra moramo vidjeti gdje su. Mislim da se zaostatak sada čini manjim. Volio bih reći da smo ih sustigli ali mislim da imaju još rezerve pa ćemo tek vidjeti gdje su. Imam osjećaj da će sutra biti još malo brži.”

Ostao je optimističan oko toga može li ostvariti plasman na postolju u nedjelju, a zadovoljan je i načinom kako se njegov bolid ponaša prema gumama.

“Prerano je predviđati. Mercedes će biti brz, a i Ferrari je danas izgledao brz. Bit će teško završiti s oba bolida na postolju. Ako to bude bio jedan, pogotovo ja, bit ću sretan. To nam je cilj ovog vikenda. Potrošnja guma je uvijek bila izazov na ovoj stazi, pogotovo s mekšim gumama i to s prednjom lijevom. Prvi zavoj je strašan, kao i zavoj broj 13, ali duži stintovi su nam izgledali dobro. Čini mi se da na mekšoj gumi možemo voziti više nego što smo očekivali, više i od ostalih. Bit će dobro ako budemo imali jedno zaustavljanje manje u utrci.”

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferrari number1

Bas me zanima kakva bi bila reakcija Vettela ako mu opet jave putem team radia da mora pustit Ricciarda . Radije bih da ih puste da se utrkuju na noz kao Mecke u Bahrainu ali bojim se da takvo sti od RB ekipe necemo nikad vidjet.

h.h.frentzen

Ne pratim treninge pa hvala na info! Ako ricciardo bude brži na kvalif i utrci od vetela četverostruki prvak će pasti u depru! Vrime je za novog prvaka.

The Best F1 Driver

Prema viđenom danas, Ricciardo je bio osjetno brži… pitanje je jesu li bili na istim “strategijama” tj. jesu li testirali sa istim količinama goriva. No po Race paceu je Ricc puno brži i puno nježniji prema gumama, čak je cijelo vrijeme bio na nivou Mercedesa, u biti Mečka je bila brža prva 3 kruga, no onda su dalje bili u egalu… s tim da je Ricc odvezao možda i nekih 7-8 krugova više od Mercedesa i uopće mu nisu padala vremena, dok su Mečke imale drastičan pad… Sve u svemu jako bi me začudilo da ga Vettel dobije ovaj vikend.… Read more »

vettel

ciljaj na pobjedu a budi zadovoljan s postoljem..

jebac

bolje da si postavi neki realan cilj

Dalinho

Ohladi malo, da i sebastijan dođe do daha.

raqb

Ajmo jedan osmijeh malo veći hehe 🙂

Dan is the man

nadam se 😀

h.h.frentzen

Previše ti toga misliš.

Zeus

Nemoj mu zamjerit, mlad je, uzbuđen je, a kako ne bi bio, po do sada viđenom šamara četverostrukog svjetskog prvaka. To je činjenica.

vedranF1

bas tako,jedno od ugodnijih iznenadjenja sezone 🙂

vedranF1

brz je Dani ove sezone nema sta,samo nek tako nastavi

Related Posts