Kaltenborn: Nismo se nadali ovakvom startu u sezonu

Monisha Kaltenborn je priznala da se u momčadi nisu nadali ovakvom startu u novu sezonu. Oba vozača Saubera nisu osvojili bodove na prvoj utrci u Australiji, dok u Maleziji nisu uspjeli doći do cilja. Šefica momčadi je bila ohrabrena malim pomacima u Maleziji, ali je priznala da je momčad dalje nego što su se nadali.

“Jasno nam je bilo da se ništa ne može usporediti s prošlom sezonom. Naravno da smo prošli kroz teško razdoblje ulazeći u novu eru, dijelom i zbog toga što nemamo vlastite motore, pa se oslanjamo na dobavljača koji još uvijek razvija sve što može, tako da uvijek postoji određeno kašnjenje dok ne dođete do informacija. To je normalno, nije nešto oko čega se trebate uzrujavati. Znali smo da nam neće biti lako. Čini se da smo pouzdani, nemamo nekih većih problema oko aerodinamike, ali imamo s težinom tako da radimo na tome jer je smanjenje težine uvijek najskuplje”, rekla je Monisha.

Dodala je da se nada kako Sauber može odjednom nadoknaditi znatnu količinu vremena po krugu, poslije nadogradnji koje stižu nakon VN Kine.

“Očekujem veliki korak naprijed. Prošle godine smo dokazali da možemo napredovati u jako malo vremena. I tada je bilo slično, napredovali smo pomalo s malim dijelovima i odjednom se dogodio veliki pomak. Ako možemo srediti dva najveća problema, pogonsku jedinicu i naravno šasiju, mislim da tada možemo biti konkurentni.”

29 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tow Pie Pie

Trenutno navijam za Sauber već neko vrjeme…brine me to da kada god nađem tim koji mi je drag i za koji navijam od srca, taj tim počne propadati i financijski bankrot dožive i ne prežive…prvo Arrows, pa Super Aguri…i sada Sauber pati zbog mene…prestajem navijati za njih kako bi se spasili.

Possi

pliz navijaj ta rb i mečku njima sigurno trebaju navijači ali ne fer oni ih već dosta imaju

Larry Laffer

Kako možeš “trenutno” navijati za nekoga “već neko vrijeme”?

Tow Pie Pie

Jednostavno Larry…nemam pojma, dobro pitanje. Pretpostavljam da mi nisu 100% dragi kao što je bio slučaj sa Arrowsom i Aguriem, ali su mi od trenutnih momčadi najdraži, a to traje evo treću sezonu pa tako su mi oni trenutno već neko vrjeme ekipa kojoj fige držim….nije to iskrena ljubav 🙂

Larry Laffer

Ajde dobro.

mirko2507

šteta.uvijek bili simpatična momčad.ali mislim da imaju dovoljno znanja da se kroz koju utrku podignu na razinu više.

KOve

Šteta da sve momčadi nisu na istom financijskom levelu. RB je samo na senzor protoka goriva potrošio pola Suberovog budžeta. Sauber i Williams su mi jako drage momčadi i žao mi ih je bilo gledati proteklih godina, pa čak i Williams ove godine u Maleziji.

windchaser

dobro si to rekao,i s jadnim budžetom koji imaju,još je previše energije utrošeno na ganjanje ugovora s Rusima,od kojega izgleda ništa…malo čudna situacija da su se gotovo svi popravili u odnosu na Australiju,a oni se doimali još sporiji..

KOve

Izgleda da imaju gadan problem sa zadnjim krajem. U Albert Parku su obojica imali probleme sa brzim zavojem. Massa u kvalama i Bottas u utrci još gore. U Maleziji je sve puno brzih zavoja i naglih promjena smjera pri velikoj brzini tako da je problem tu bio dosta izraženiji. Čudna je malo ta momčad. 2009. Nisu iskoristili priliku sa DD difuzorom kojeg su imali od starta sezone, pa sad opet izgleda da neće iskoristiti prednosti Mercedesovog motora. I dosta loše je što su Massu streljali sa: “Bottas is faster than you!!!”. Takva atmosfera je zadnje što treba toj momčadi u… Read more »

aprenrecaj

o ćemu ti KOve trabunjaš …. Massa,Bottas ….??

KOve

Ma ja se nadovezao na svoj post i nastavio o Williamsu…

stari lisac

A nadao sam se da je već prošlogodišnji bolid bio neka vrsta razvojne faze ovogodišnjeg bolida… Možda će ipak rusi morati jače ući u tim, da plate lagane skupe i čvrste materijale…

MM33

Barem imaju jedan od njaljepsih bolida na gridu..
Sauber je momcad koja je uvijek dobivala dobar motor, šteta..

f-duct

Znaci, imaju problema samo s pogonskom jedinicom i sasijom..

sti_zu

i s težinom 🙂

mirko2507

inače-sve ostalo super 😀

prosti

… da, treba još samo naštimati retrovizore i vozi

sti_zu

to će tek postati problem 🙂

Redbulovac

I sad neka netko kaze da je ova sezona super.
Ovo je jedna velika smijurija a ne Formula 1.
Meni je zao Ali razocarenje je kod mene ogromno.

stari lisac

Shvati ovo dobronamjerno, jer ti tako i pišem… Shvatili smo dubinu tvog razočarenja… Ne moraš to ponavljati svaki drugi članak… Žao mi je, ali neki (i ja među njima) to doživljavaju drugačije od tebe…

Explorer

Redbulovac – Bez vrijeđanja, komentar sam ti obrisao.
Opomena pred isključenje.

mirko2507

meni je razočarenje jedino u zvuku.ostalo mi zasad ide na ruku 😉 .već sam dvije kladionice dignuo na mercu 😀

Redbulovac

Nisam ja nikog vrijeðao.Ako jesam ispricavam se.

stari lisac

Ma sve u redu… Nisam se naljutio. Samo ne znam kako si zaključio da sam sotona….

Redbulovac

Ma salio sam se samo 😀

mirko2507

sotona kažeš?Zdravko Mamiću,jesi to ti!?!?!? 😀

stari lisac

mirko2507
Sram te bilo! Ne poznaješ me, a vrijeđaš me… Tužit ću te Marku…

mirko2507

hahahah 😉

Matija

Samo nek je pozitive. Sretno im! Vise konkurenata u srednjem i gornjem dijelu grida naravno uvijek cii utrku zanimljivijom ;D

Related Posts