Boullier: Magnussen još nije na Hamiltonovoj razini

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier inzistirao je da se u McLarenu ne zanose mogućnostima Kevina Magnussena za ovu sezonu, iako je mladi Danac završio drugi na svojoj prvoj utrci. Magnussen je treći prešao ciljnu crtu, no nakon diskvalifikacije Daniela Ricciarda promoviran je na drugo mjesto, što znači da je bio za jedno mjesto bolji od Lewisa Hamiltona na njegovoj debitantskoj utrci. No, iako Magnussena neki već uspoređuju s Hamiltonom i predviđaju mu sličnu debitantsku sezonu, Boullier vjeruje da se i Magnussen i momčad još moraju poboljšati da bi se debitant natjecao za svoju prvu pobjedu.

“Definitivno ne. Ne možete osnovati sva svoja očekivanja na jednoj utrci. Kao prvo, najveća razlika između njih dvojice je da je Lewis prošao kroz mnogo testiranja s McLarenom prije nego se pridružio, a to je bilo drugo vrijeme i druga era. Ovog vikenda je Kevin odradio odličan posao, pomogla su mu odustajanja i odluka sudaca, no svejedno je obavio vrlo dobar posao. Bio je dovoljno zreo da se razvije tijekom vikenda i očito je dobro vozio tijekom kvalifikacija i utrke. No nema očekivanja osim pomaganja mu da razvije svoj potencijal kako bi mogao pobijediti kad naš bolid bude sposoban za to.”

Iako je odbio komentirati Ricciardovu diskvalifikaciju, Boullier je rekao da se momčad zabrinula oko preciznosti FIA-inog senzora protoka goriva, no i da se momčad odlučila držati pravila tijekom prvog vikenda.

“Tijekom zime se razgovaralo o problemima preciznosti između dva senzora. Blisko smo radili s FIA-om od početka siječnja kako bi razumjeli i poboljšali sustav. Sve momčadi trenutno rade skupa. Na kraju, tijekom drugog testa, FIA je rekla da je njihov senzor referenca i morao je biti korišten. Tijekom utrke smo se držali pravila i tijekom cijelog vikenda je to činila većina ekipa. Mi radimo svoj posao i držimo se pravila. Ovo je između Red Bulla i FIA-e i mi ne želimo komentirati.”

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tow Pie Pie

Niti Hamilton nije bio na Hamiltonovoj razini kada je debitirao. A da je Magnussen klasa, klasa je.

Messa

Ako se mali ne pokaže nek dovedu Raikonena il Alonsa.. Ionako propadaju u ferrariu

raca

A šta bi ti, da propadaju u McLarenu?

Messa

Mclaren mi se čini konkurentniji od Ferraria tako da ne mislim da bi propadali.. vjerovatnije je da bi se borili za naslov.. Alonso je godinama izvlačio 120% iz Ferraria i nije mu bilo dovoljno da uzme naslov.. kako stvari stoje, teško da će i ove godine uzet on ili Kimi.. Još je rano, vidjet ćemo..

raca

nisam mislio ni ja da bi oni propadali u McL, ali oni su imali svoju priliku u toj ekipi i kako sada stvari stoje, njima bi sigurno bilo bolje. Ali ja ne želim da oni dođu u McL. I mislim, čak, da mnoštvu fanova McL ne bi željelo da se vrate. A šta fali Ferrariju? Skoro do samog starta Australije, fanovi i Ferrarija i Alonsa i Kimija su ih vidjeli kao prvake, dal jedan ili drugi, a Ferrari, bez sumje, konstruktorski. I šta sad, malo je crvenima zapelo i odma treba bježat. E pa treba ponekad gutati. Strpite se malo.Nije… Read more »

prosti

viking eric, bravo!!!

Ayrton Mclaren

Treba pustiti dečka na miru. Pametna izjava Boulliera…ali onako iskreno iz srca….mi fanovi McM-a smo ipak stidljivo počeli sanjati da imamo “novog Lewisa” 🙂 Go McM! Uvijek vjerni!

F1 FENBOJ

Dobar je Bojler,drago mi je da je doša u Mclaren.

raca

i meni

jesus

fkt je pravi gospodin, svaka mu je riječ na mjestu! čovjek može svima biti primjer.

raca

I na vrijeme je reagirao, da si i sam Kevin ne bi štogod umislio. Faktički, prava roditeljska reakcija koja Magnusssenu može samo koristiti u daljnjem razvoju

R.Kubica

TO ZNAMO I BEZ TEBE 😀

Related Posts