Horner: Nikad ne bih preuzeo Berniejevu ulogu

Šef momčadi Red Bulla, Christian Horner, izjavio je da neće u budućnosti zamijeniti Bernieja Ecclestonea kao komercijalna glava sporta.

Ecclestone se trenutno bori a optužbama za mito u Njemačkoj i podnio je ostavku iz odbora koji nadzire Formulu 1 u siječnju. Iako od dana do dana još uvijek vodi sport, mnogo se nagađa o njegovom nasljedniku. Ecclestone je u studenom za novinare izjavio da bi Horner bio idealan.

“Nikad ne bih razmatrao o preuzimanju Berniejeve uloge. Moja funkcija i predanost usmjereni su prema Red Bullu i sigurno se nadam da će Bernie nastaviti još 20 godina. U svakom nam je interesu ako nastavi. Još uvijek je vrlo živ i drži Formulu 1 pod kontrolom.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ross Brawn

Niti on nije za to.

Hrvoje Horvat

uvlači se berniju u prkno

Ferrariforever

.nebi ni ja..
al mogu preuzeti njegove novce…ili bar dio? 🙂

paalfi

Da zamjeni Bernija zar nebi trebao imati većinski paket dionica (vlasništva)? Otkud mu pare za to?
ili ja nešto ne kontam u toj priči..

mzf1

Ja o tom slabo znam ali mislim da sam negdi vidio da Bernie ima zvanično 15%ak posto dionica CVC grupe koja je vlasnik prava emitiranja. Valjda uprava te CVC grupe bira figuru izvršnog predsjednika (ko Mamić u Dinamu) koju je dosad imao Bernie.

hattrick

Berni nije većeinski vlasnik F1, barem ne direktno. 😀 Niti firma koja je većinski vlasnik nije Bernijeva.. tako da mu lova za preuzimanje sigurno ne treba. Treba mu samo dobra volja Bernija hoće li mu ili ikome prepustiti posao pod povlasticama koje dobiva od firme CVC, te dali će se ta firma se osjećat dužnom to ispoštovati kao što je to određeno u poslovanju sa Brnijem. U biti Berni ne dobiva najveći dio kolača, mislim nekih 5-6% od ukupnog kolača, no to je za jednog čovijeka ogroman novac. On je na čelu Alpha Prema koja upravlja sa FOMom, a pravi… Read more »

biga

evo. zbog ovoga ja nikad love neću imati… jbt izgubih se u ovome. on je suvlasnik firme koja je u vlasništvu firme koja je većinski vlasnik F1 i koja je njega stavila na to mjesto i za to drma nevjerojatnu lovu?? nije normalno… bem ti ekonomiju…

hattrick

Evo jedna grafika di se prikazuje preljev novca, no ne u kolikom udijelima.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2009/03/money-in-f1.jpg

scuderia1715

Zanimljiv grafikon. Ja sam uvijek mislio da FIA ima pravo na prodaju ostalih prava. Ovako Berni još više love grabi no što sam mislio.

Related Posts