Rossi zadovoljan četvrtim mjestom

 

Sedmerostruki MotoGP prvak Valentino Rossi zadovoljan je svojim nastupom u Indyju, posebice probojem do četvrtog mjesta u samom završetku utrke.

Nakon što je u subotnjim kvalifikacijama postavio upisao tek deveto vrijeme, Yamahin vozač Valentino Rossi već se i prije same utrke oprostio od borbe za pobjedu. Ipak, nakon nešto slabije forme na početku utrke, iskusni je Talijan ipak pronašao ritam, pa je već u drugom dijelu nastupa krenuo u lov na četvrto mjesto.

Zanimljiv dvoboj s Alvarom Bautistom bio je samo uvod u još uzbudljiviji duel s Britancem Calom Crutchlowom koji je na kraju morao priznati poraz i prepustiti četvrto mjesto motiviranom Rossiju.

“Bautista je pružio odličan otpor, no dvoboj s Calom bio je odličan, posebice u posljednjim krugovima. Preteknuo me u nekoliko navrata i bilo je jako zanimljivo.”

“Na kraju moram priznati da sam zadovoljan rezultatom, a posebice formom u drugom dijelu utrke. Čim su gume počele popuštati, počeo sam voziti brže, što se posebno osjetilo na ulascima u zavoje.”

“Kad je stražnji kraj počeo klizati, prilagodio sam stil vožnje i puštao kočnicu 30 – 40 metara prije kako bi unosio što više brzine u zavoje.”

“Vozeći na novim gumama nisam mogao voziti kako želim i bio sam jako spor, no drugi dio utrke bio je nova priča. Sada samo moramo shvatiti zašto se to dogodilo.”

“Četvrto mjesto je dobar rezultat, posebice ako uzmemo u obzir start iz trećeg reda. No, ako se želimo boriti za postolja i konkurirati najbržima, moramo pronaći još brzine,” zaključio je Valentino.

Total
0
Shares
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
dukac
20.08.2013. 13:48

GRANDE Vale!! tocno se vidi kad yamaha proradi kad je konkurentna da ga godine nisu usporile i da je i dalje onaj stari majstor tj the doctor,, covjek jednostavno doktorski zavrsava utrke i sto je najvaznije i to na kraju utrka/dvoboja kad je najpotrebnije i kad treba stisnut… u koliko je samo dvoboja bio sa svakim vozacima na kraju utrka i uvjek izadje on ispred probije se to je taj talenat i sposobnost,, ajmoo yamaha sredi jos malu taj motor i detalje i bit ce to krasne borbe i utrke sa mladim snagama 😉 numero 1 il dottore

avatar
LokiXTX
20.08.2013. 12:28

VALENTINO,uvijek pozitivan stav!NIGDAR NI BILO DA NI NEKAK BILO ,I NIGDAR NEBU DA NEKAK NEBU ! Sa ovakvom Yamahom to je vrlo dobar rezultat pogotovo ono prepišavanje Crutchlowa i Bautiste u zadnjem krugu,i zato ja volim Valentina Rossija.

SVAKA ČAST!

avatar
perodeformero
20.08.2013. 06:00

Pirelli bi ga platio suhim zlatom.

avatar
Jacques Villeneuve
20.08.2013. 02:01

VALE CARE mene nisi razočarao još jednom si pokazao TKO SI.Samo nastavite još raditi na motociklu jer očigledno niste još u rangu Honde, pa će doći i jos koja pobijeda.Jedva čekam Brno

Related Posts