Jonathan Rea iduće sezone u MotoGP-u?

 

Vodstvo HRC-a u posljednje vrijeme pokušava osigurati MotoGP motocikl za svog dugogodišnjeg vozača Jonathana Rea.

26 – godišnji Britanac koji je  popularnost stekao braneći Hondine boje u WSBK mogao bi već iduće godine nastupati u redovnoj MotoGP konkurenciji. Naime, želeći mu se zahvaliti na dugogodišnjoj suradnji, vodstvo HRC-a u sklopu najma svog prototipa RC213V za iduću sezonu satelitskim momčadima nudi i mogućnost angažmana svoje WSBK zvijezde.

Interes je zasad pokazala britanski Paul Bird Motorsport koja trenutačno s HRC-om pregovara o najmu nove, produkcijske, inačice RC213V koja je u završnoj fazi razvoja.

„Jonathan je dokazao svoju vjernost Hondi i volio bih ga vidjeti u MotoGP-u. Prošle je godine odradio odličan posao i mislim da zaslužuje šansu. U razgovoru sa satelitskim momčadima pokušavamo pronaći najbolje rješenje, a Jonathan je uvijek na listi potencijalnih vozača,“, rekao je Hondin Livio Suppo.

Podsjetimo, Rea je na prošloj utrci WSBK serije u Silverstoneu stigao do prve ovosezonske pobjede.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dukac

bilo bi super da dodje recimo u lucio cekinelo rejsing tim nek nabave jos jednu hondu i to je to,ionako bradl sam vozi,to bi bio pravi tim za njega a ne neki paulbird motosport koji je na kraju poretka

MM33

Pa da koji Paul Bird onda bolje da ostane na Pata Hondi u supebikeu barem tu i tamo pobijedi istina nije neki konkurent za naslov ali bolje to nego 15 bodov na kraju sezone u motogp-u

Related Posts