Crutchlow ponovno hvali Marqueza

 

Kao jedan od vozača koji je od početka najavljivao da će se Marc Marquez već u debintatskoj sezoni boriti za naslov, iskusni Cal Crutchlow nije iznenađen spektakularnim nastupima mladog Španjolca.

Iako su mnogi tvrdili da će se na početku nove MotoGP sezone itekako osjetiti nedostatak Caseyja Stonera, povratak Valentina Rossija u Yamahu i dolazak Marca Marqueza, nove zvijezde kraljevske klase uvelike su zasjenili odlazak dvostrukog MotoGP prvaka.

Dolazeći na MotoGP grid kao aktualni Moto2 prvak, Marquez je već od prvih utrka najavljivao borbu za postolje, no malo tko je mogao vjerovati da će se španjolski rookie pobijediti već u drugom MotoGP nastupu. Jedan od vozača koji je od početka vjerovao u mladog Španjolca je Britanac Cal Crutchlow koji je uz Marca jedno od ugodnih iznenađenja prvog dijela sezone.

„Marquezov Moto2 motocikl bio je lošiji od paketa s kojima je raspolagao Pol Espargaro. Samo je Marc mogao onako voziti sa Suterovom šasijom. Marquez je trenutno najbolji vozač na svijetu.“

„Takvi vozači dolaze jednom u 15 godina, a Marc je prvi takav vozač nakon Valentina Rossija. Jednostavno je. Jako je brz i teško ga je pobijediti.“

„Marc je jako pametan, jednostavno se odlično snalazi na motociklu, kao kad se mačka uvijek dočeka na noge. To je uistinu nevjerojatno, no to je njegova najjača snaga.“

Britanski motociklist je otkrio da je za Marqueza čuo još 2008. kad je Marcu bilo svega 14 ili 15 godina.

„Sjećam se razgovora s jednim inženjerom Showe još kad sam vozio Hondu u britanskom Superbike prvenstvu. Pitao sam ga tko je najbolji vozač s kojim je surađivao, a riječ je o momku koji je surađivao s Valentinom, Colinom i Maxom Biaggijem u MotoGP-u, kao i drugim utrkama poput 8h Suzuke itd.

„Rekao mi je da je to Marc Marquez koji je u to vrijeme imao 14 ili 15 godina, naglasivši da ga je Marc oduševio nevjerojatno točnim povratnim informacijama,“, zaključio je Crutchlow.

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
marquez93

ove sezone ce bit gusto u borbi za naslov..ali druge sezone ne vidim ko mu se moze uopće priblizit

Related Posts