Ducati razmišlja o razvoju produkcijskog prototipa

 

Vodeći ljudi Ducatija predstavili su plan o razvoju četiri prototipa koji će se od 2014. ponuditi u najam privatnim MotoGP momčadima.

S početkom iduće sezone, tvorničke MotoGP momčadi moći će svoje motocikle nuditi privatnim momčadima koje će zauzvrat moći koristiti prednosti povoljnijih tehničkih uvjeta po uzoru na CRT klasu.

“S obzirom na nova pravila koja će omogućiti utrkivanje MotoGP prototipova unutar CRT klase i to sa standardiziranom ECU jedinicom, ozbiljno razmišljamo o razvoju vlastitog paketa koji ćemo ponuditi privatnim momčadima,” rekao je Paolo Ciabatti, direktor Ducatijeva MotoGP projekta.
“Momčadi koje će biti zainteresirane za najam takvih motocikala moći će korsititi 4 litre goriva više u svakoj utrci, imati će neograničenu mogućnost razvoja samih agregata, kao i 12 motora tijekom sezone za razliku od tvorničkih ekipa koje će raspolagati sa svega 5 jedinica.”

“Uvjereni kako je riječ o zanimljivom paketu za privatne i satelitske momčadi, krenuli smo s vlastitim projektom. Mislim da bi idealan broj bio četiri motocikla. Pokrenuli smo razgovore s nekim momčadima, no ništa još nije odlučeno.”

“Teoretski na gridu možemo imati četiri tvornička i četiri satelitska motocikla, no još je rano za konkretne brojke. Trenutačno razgovaramo s Pramacom, oni su prvi prioritet u pregovorima za iduću sezonu,” zaključio je Ciabatti.

Podsjetimo, Honda je prva krenula s razvojem vlastitog produkcijskog prototipa Honde RC213V.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
f1alonsopero

Prosla je utrka vrijeme da se promini bodovi tu!!!

f1alonsopero

Ajde minjajte plizz vise!!!

Related Posts