Dovizioso optimističan glede Ducatijevog razvoja

 

Iako će Ducati tek u Le Mansu predstaviti neke novitete na Desmosediciju GP13, Andrea Dovizioso naglašava da će dotad izvlačiti maksimum iz trenutnog paketa.

Unatoč optimističnim najavama uoči samog početka sezone, Ducatijeva MotoGP momčad još uvijek nije pronašla pravo rješenje za već poznate probleme Desmosedicija, no ako je suditi po glasinama u pedoku, u Bologni pripremaju radikalno redizajnirani prototip koji bi trebao debitirati nakon VN Katalonije.

Nakon prve dvije ovosezonske utrke, iskusni Talijan Andrea Dovizioso dobio je bolju sliku o glavnim manama Desmosedicija i ukupnom zaostatku za japanskim momčadima koji se kreće oko sekunde po krugu. Ipak, iako se utrkuje s paketom koji trenutačno ne može konkurirati za postolja, Dovi je odličnim plasmanima u kvalifikacijama potvrdio da se u ovogodišnjem Ducatiju ipak krije solidan potencijal.

“Još ne znamo kada stižu novi dijelovi jer je riječ o brojnim poboljšanjima koja treba usavršiti do kraja. Sredinom sezone očekujemo veću pošiljku, no ništa još nije potvrđeno.”

“Svjesni smo da se ne možemo boriti za postolja i trenutno smo usredotočeni na izvlačenje maksimuma iz ovoga što imamo. Momčad je pokušala sve varijante različtih set-upa, što znači da nam ne treba čudo, iako je jasno da su nam novi dijelovi prijeko potrebni kako bi unaprijedili trenutni paket.”

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
MM33

Dovi izvlaci maximum iz Ducatia, no svaka mu cast da je probao na Dukcu iako bi u Tech 3-u da je ostao osvajao postolja 🙂

Related Posts