Marquez u lovu na prvu MotoGP pobjedu

 

Ohrabren senzacionalnim poleom u jučerašnjim kvalifikacijama, Marc Marquez najavljuje lov na prvu pobjedu u kraljevskoj klasi.

20 – godišnji Marquez već je na otvorenju sezone u Dohi pokazao da se od njega s pravom očekuju najveći rezultati već u debitantskoj sezoni, no malo tko je mogao očekivati da će Španjolac već u drugom MotoGP nastupu biti toliko dominantan.

Nakon uvjerljive forme na prva dva i pada na trećem slobodnom treningu, Marquez je spektakularnim nastupom u jučerašnjim kvalifikacijama očitao lekciju iskusnijim kolegama. Španjolac je već u drugom letećem krugu srušio rekord staze da bi na kraju postao najmlađi osvajač pole pozicije u povijesti kraljevske klase.

“Sigurno je da sam presretan. Osvojio sam prvi pole u kraljevskoj klasi!. Znali smo da možemo konkurirati za pole, no nismo znali što možemo očekivati. Dani i Jorge su jako brzi u jednom letećem krugu, no uspjeli smo ih nadmašiti.”

“No, tek slijedi ono najvažnije – duga i teška utrka sa mnogo izazova. Moramo biti spremni jer se bodovi dijele tek nakon utrke,”, zaključio je Marc.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dukac

Danas ide po prvu pobjedu no ja kao fan Rossi-a samo cu reci go go go!!! bar do 4mj tu te vidim Vale danas good luck

LokiXTX

evo nemojte me krivo shvatiti,jedan ili dva kruga (fantastična kruga)ne znače ništa? ali ovo što je izveo Marc Marquez ovo granići sa naučnom fantastikom,ja sam fan Rossija ali ovo na kvalifikacijama i treninzima u Austinu(Texsas) što je radio Marquez,neznam,ja pratim moto trke još od klase 350 koja je ond bila najjača(onda)što znaći da ipak imam neko iskustvo i određeno znanje o trkama motora ali ovakav talent(luđak)kao što je ovaj dečko(Marquez)mislim stvarno??? ovo nisam vidio nikad,da, Casey Stoner je bio ludaš svoje vrste ali ovaj Marquez?ovaj ruši sve tabue MotoGPa i ako ON ne bude prvak ove godine,dogodine BRALE,dogodine če se… Read more »

Related Posts