Lorenzo: Spies je još uvijek jedan od najbržih vozača na gridu

 

Aktualni MotoGP prvak Jorge Lorenzo smatra da je njegov bivši momčadski kolega Ben Spies još uvijek od najbržih vozača na gridu kraljevske klase.

Komentirajući formu bivšeg momčadskog kolege Spiesa koji zbog teške ozlijede ramena novu sezonu dočekuje daleko od idealne forme, aktualni MotoGP prvak Jorge Lorenzo priznao je da popularni “Elbowz” zaslužuje puno više poštovanja u samoj MotoGP zajednici.

Podsjetimo, za razliku od Lorenza koji je prošle godine na putu do drugog svjetskog naslova osvojio šest pobjeda i 16 postolja, Spies je na identičnoj tvorničkoj Yamahi YZR-M1 imao gotovo katastrofalnu sezonu, te je početkom ljeta najavio odlazak iz japanske momčadi.

Iako je impresivnim nastupima u WSBK-u i prvim godinama MotoGP karijere definitivno pokazao da zaslužuje mjesto u samom vrh kraljevske klase, Spies je nakon niza loših rezultata, padova, ali i pehova, karijeru nastavio u Ducatiju, dok je njegovo mjesto u Yamahi preuzeo višestruki MotoGP prvak Valentino Rossi.

“Mislim da je u teoriji svejedno tko je u drugom boksu. Ben je također odličan vozač koji, nažalost, nije imao dobru sezonu, no apsolutno sam siguran da je jedan od najbržih vozača na MotoGP gridu.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avalon

pošteno od lorenza . nažalost lani ben nije pokaza pravo lice , a ni ove sezone mu neče bit lako . dok se potpuno oporavi od ozljede ko zna koliko će sezone proč . šteta za spiesa 🙁

Related Posts