Lorenzo prepun hvale na račun senzacionalnog Marqueza

 

Aktualni MotoGP prvak Jorge Lorenzo nije štedio pohvale na račun senzacionalnog sunarodnjaka, ali je istovremeno upozorio da Marquez mora biti oprezan s očekivanjima u prvoj MotoGP sezoni.

20 – godišnji Španjolac Marc Marquez proteklog je vikenda zadivio svijet spektakularnom vožnjom i prvom pobjedom u kraljevskoj klasi svjetskog prvenstva. Vozač Hondine tvorničke momčadi pokazao je nevjerojatnu dominaciju u svom drugom MotoGP nastupu, pobijedivši ispred iskusnog momčadskog kolege Danija Pedrose i aktualnog MotoGP prvaka Jorgea Lorenza.

“Marc je ovog vikenda bio najbolji i drago mi je što je postao najmlađi pobjednik u povijesti MotoGP-a. Maksimalno je iskoristio idealne uvjete – dobar motocikl, talent i odličnu formu na novoj stazi. Sve se posložilo i zaslužio je pobjedu.”

Prije Marquezove nevjerojatne predstave, upravo je Lorenzo bio najmlađi MotoGP pobjednik koju je ostvario u svom trećem nastupu u kraljevskoj klasi.

“2008. sam bio na pole poziciji za prve tri utrke ,no u utrkama me stalno mučio nedostatak fizičke snage. U Portugalu je konačno sve sjelo na svoje mjesto i osvojio sam prvu MotoGP pobjedu.”

“Iako je tek krenuo u MotoGP avanturu, Marc je danas pokazao koliko je zapravo talentiran.”

Nakon što je već u prvim utrkama pokazao da se može boriti za svjetski naslov, Lorenzova debitantska sezona krenula je nizvodno. Uslijedila je serija brutalnih padova koji su tada 20 – godišnjeg Španjolca dovela do razmišljanja o povlačenju iz svijeta motociklizma.

“Kao 20 – godišnjak, stvari gledate na drukčiji način. Imate toliko toga za dokazati i stalno želite ići brže. Jednostavno ste neustrašivi. No, kako godine prolaze, postajete svjesniji rizika, a s iskustvom počinjete kalkulirati.”

“Ponekad se osjećate odlično, no u nekim utrkama niste na razini i u tim trenutcima je najbolje zadržati hladnu glavu i prihvatiti nešto lošiji rezultata. U nedjelju sam bio vrlo blizu Daniju i vjerojatno sam ga uz više rizika mogao sustići u posljednjem dijelu utrke, no to bi značilo preuzimanje rizika za pad neposredno prije kraja utrke. Taj rizik je bio neisplativ za četiri dodatna boda.”

Aktualni MotoGP prvak koji je nakon dvije utrke poravnat s Marquezom na vrhu poretka osvrnuo se na ostatak prvenstva.

“Biti će jako teško. Puno je dobrih vozača, no osjećam se odlično. Mislim da uz nekoliko poboljšanja možemo biti puno konkurentniji.”

MotoGP sezona nastavlja se idućeg tjedna u Jerezu, gdje će se Lorenzo, Marquez i Pedrosa prvi puta suočiti na domaćem terenu.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dacho65

Nije li Freddie Spencer do sad bio najmlađi pobjednik?

LokiXTX

MOŠ MISLIT!!!

MM33

Pa dobar savijet mu je dao Đorđe, sumnjam da ga zeli usporiti sa tom izjavom nego da zadrzi hladnu glavu i da ne riskira previse pa da se ozlijedi..

LokiXTX

MOŠ MISLIT!!!

Related Posts