Iannone ne misli da je ulazak u MotoGP s Ducatijem riskantan potez

 

Talijanski motociklist koji će ovog vikenda ostvariti debi u kraljevskoj klasi ne smatra da je odluka za ulazak u MotoGP s Pramac Racingom bila riskantna.

Zahvaljujući odličnim nastupima u Moto2 klasi, 23 – godišnji Iannone već je nekoliko puta pregovarao sa raznim MotoGP timovima, no ove je godine konačno osigurao svoje mjesto na gridu kraljevske klase. Na nagovor velikog prijatelja Valentina Rossija, “Crazy Joe” je prihvatio poziv Pramac Racinga, Ducatijeve “B” momčadi koja je ove godine angažirala i iskusnog Bena Spiesa.

Iako je Ducati u posljednje dvije godine daleko od pobjedničke forme, momčad iz Bologne nada se skorom povratku u vrh, polažući nade u suradnju s novim vlasnikom, njemačkim automobilskim divom Audijem.

“Mislim da sam odabrao pravi trenutak za ulazak u MotoGP. Mlad sam, a Ducati je spreman na velike promjene zajedno sa svim članovima momčadi koji su motivirani za povratak u vrh MotoGP-a.”

Iannone je u razgovoru za australski MCN news naglasio da je upravo Valentino Rossi, višestruki MotoGP prvak koji se vratio u Yamahu nakon nespjele avanture u Ducatiju, imao veliki utjecaj na njegovu odluku o ulasku u kraljevsku klasu s Pramac Racingom.

“Razgovarao sam s Valentinom i on je podržao moj izbor. S dolaskom Audija profitirala je cijela Ducati grupa koja je sada mnogo snažnija. Tek su mi 23, imam mnogo prostora za napredak i ne vidim zašto to ne bih mogao ostvariti u Ducatiju. Rekao mi je da motocikl ima tri ili četiri slabe točke koje zajedno stvaraju oko sekunde zaostatka za vodećim ekipama. Pozitivno je što momčad sada zna o kojim je stvarima riječ,”, zaključio je Iannone.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
AdaBL

Hoce li Sportska televizija prenositi motoGP?

avalon

razborito govori ianone i nije greška odlazak u ducati ..makar i u B momčad . temelj ( mašina ) motora je odličan , treba rješavat neke druge probleme ( šasija , trakcija ) . ianone je mlad , učestvovat će u svemu tome , skupljat iskustvo u vožnji i razvoju šta mu na kraju može donit puno dobroga . za 2 godine bi moga ozbiljno ubirat plodove rada koji će sad odrađivat .

Related Posts