Whitmarsh želi Concorde ugovor što prije

Martin Whitmarsh, šef momčadi McLarena, poziva sve momčadi na dogovor oko novog Concorde ugovora. Za nešto više od mjesec dana počinje nova sezona, a posljednji ugovor, koji je prestao vrijediti početkom ove godine, nije se obnovio. Par sastanaka je već održano, a danas bi trebao biti novi susret s čelnicima manjih momčadi – Force Indijom, Toro Rossom, Sauberom, Marussijom i Caterhamom.

“Mi smo dobri u stvaranju krize u našem sportu i izbjegavanju rješavanja iste.” kaže Martin Whitmarsh.

“Treba nam netko tko će istupiti naprijed i reći ‘mir u naše vrijeme’, zamahnuti komadom papira i reći ‘ovo je novi Concorde ugovor’. Ali nisam siguran da su svi motivirani to napraviti.”

Nepostojeći ugovor nije krivnja Bernieja Ecclestonea. Ne može se njega za sve optužiti i prozvati zbog problema, već Whitmarsh poziva na suradnju svih momčadi.

“U ovom trenutku, Bernie radi fantastičan posao za vlasnike. Možemo ga kritizirati, ali on radi svoj posao bolje nego što mi naš.”

“Ako momčadi nisu kohezivne dovoljno za zajednički rad da bi dobile veći udio novca, onda moramo kriviti sami sebe.”

“Ja se zbilja jako trudim u tom području i jasno je da nisam bio uspješan koliko sam htio biti. Bernie je vrlo dobar u slaganju slagalica po ploči, nije li?” završio je Whitmarsh.

Related Posts