Ducati spreman na dugoročan projekt

Novi Desmosedici GP13 neće debitirati na prvom predsezonskom testiranju u Maleziji, potvrdili su Nicky Hayden i Andrea Dovizioso.

Iako je najnovija evolucija Ducatijevog prototipa nedavno i službeno predstavljena, momčad će na testiranju u Sepangu koristiti blažu evoluciju prošlogodišnjeg prototipa, dok se veće promjene i razvojni koraci planiraju tek nakon nekoliko mjeseci.

“Nedavno sam posjetio sjedište momčadi u Bologni kako bih se upoznao s novim motociklom i moram priznati da taj termin baš i nije točan. Novi motocikl zapravo je blaža evolucija prošlogodišnjeg prototipa, a pravi napredak očekujemo u nadolazećim mjesecima.”

“Nažalost, vrijeme nije na našoj strani, posebice uz trenutna pravila o testiranju koja vozače onemogućavaju da se upoznaju s motorima. No, momčad je motivirana i dat ćemo sve od sebe da nadoknadimo izgubljeno vrijeme,” rekao je Nicky Hayden.

Andrea Dovizioso nastavlja:

“Ovakve situacije su neizbježne kada se u momčadi događaju velike promjene. Potrebno je puno vremena da se sve uskladi. Ducati je nastavio razvijati određena područja, no pravi razvoj počinje u Maleziji. Nažalost, nema drugog rješenja, moramo razmišljati o dugoročnom projektu.”

Related Posts