Pedro De la Rosa potpisao za Ferrari

Pedro De la Rosa potpisao je ugovor sa Ferrarijem te će tako postati jedan od vozača koji bi trebali pomoći pri razvoju bolida za 2013. godinu.

Kako se HRT na kraju protekle sezone povukao iz Formule 1 Španjolac je tako ostao bez mjesta za novu sezonu, te je kazao da neće žuriti da bude nečiji test vozač, no promijenio je mišljenje kada je stigla ponuda top tima kao što je Ferrari.

De la Rosa bi u Ferrariju trebao imati ulogu razvojnog vozača u simulacijskim programima, te bi trebao raditi zajedno sa sunardonjakom Marcom Geneom koji je također član Ferrarija. Uz to De la Rosa je treći Španjolski vozač u Ferrariju, te će drugi puta imati prilike surađivati i sa Fernandom Alonsom.

Kroz svoju dugu karijeru De la Rosa je vozio za Arrows, Jaguar, Sauber, Mclaren i HRT, te je i kao test vozač već radio u Jordanu, Prostu, Mclarenu i Sauberu. Bit će ovo njegova nova prilika za suradnju sa Patom Fryem s kojim je baš kao i sa Fernandom Alonsom imao prilike surađivati u vrijeme kada su bili članovi Mclarena.

Ferrari je potvrdio kako će bolid predstaviti 1. veljače.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KOve

Sad će prenijeti sve tajne HRT-a Ferrariju!!!

HAHAHA

r.u.m.

Dobra

nelson

treba ga dovesti kao 2 vozača jer od mase nema velike koristi

Groff

massa je trkač, pedro je test vozač. razlika je očita.

nelson

itekako je očita massa se dokazao s puno naslova

Iceman

a De la Rosa ima naslov?

zadro

Radi se radi…sta ce bit vidit cemo…Nadam se samo najboljem!!!Pedro samo naprid triba napravit extra bolid za sljedecu sezonu!!!

af1812

Zao mi je sto ga vise necu gledati na gridu, ali veliki respect od mene. Jedan od najomiljenijih vozaca.

Related Posts