Capirossi zadovoljan napretkom Bridgestoneovih guma

Legendarni talijanski motociklist vjeruje da je svojim sudjelovanjem u razvoju Bridgestoneovih dao veliki doprinos većoj sigurnosti u MotoGP -u.

Nakon povlačenja iz svijeta aktivnog utrkivanja, popularni Capirex preuzeo je ulogu savjetnika za sigurnost, koncentriravši se na rješavanje problema sa presporim zagrijavanjem prednjih guma koji je uzrokovao veliki broj padova u sezoni 2011.

No, prava salva kritika i inzistiranje na reakciji japanskog proizvođača uslijedila je nakon tragične pogibije Marca Simoncellija na VN Malezije.

Nakon prve godine u novoj ulozi, Capirossi je izrazio zadovoljstvo napretkom.

“Ponosan sam na veliki napredak guma, ove godine nije bilo lomova zbog nedovoljno zagrijanih guma.”

“Bridgestoneovi inženjeri obavili su sjajan posao, a ja sam ih samo uputio u pravom smijeru. No, još nismo gotovi – za 2013. pripremamo posebne gume za CRT motocikle, a očekuju se i promjene broja guma koji se može koristiti za vrijeme vikenda.”

Capirossi je najavio i nekoliko drugih poboljšanja u kraljevskoj klasi.

“Radimo na čitavom nizu malih, ali vrlo važnih detalja, primjerice, zaštiti ručice prednje kočnice. U stalnom sam kontaktu s vozačima koji zajednički sudjeluju u procesu rješavanja problema. Dosta se bavimo i zaštitnom opremom. Ne želimo vidjeti vozače sa korištenom sigurnosnom opremom, oštećenim trkaćim odijelima ili kacigama. To je jednostavno pitanje sigurnosti – ako je sigurnosna oprema bila izložena padu, više ne može pružiti maksimalnu zaštitu.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
MM33

Pa bilo je manje padova to je sigurno, ali kad smo vec kod sigurnost treba izbaciti opasnu stazu Indy 🙂

Related Posts