Red Bull razmišlja o MotoGP projektu?

Komentirajući mogućnost ulaska u MotoGP, vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz priznao je da još nije pronašao pravu momčad.

Na pitanje novinara zašto Red Bull još nije pokrenuo svoj MotoGP projekt, Mateschitz je ponudio zanimljiv odgovor:

“Možda još nismo pronašli pravu momčad,” rekao je vlasnik Red Bulla najavljujući mogući proboj u najelitniju disciplinu motociklizma.

Red Bullov F1 program niže uspjehe od debija 2005., kad je Mateschitz preuzeo momčad Jaguar Racinga. Austrijski je biznismen u međuvremenu investirao i u svoju drugu F1 ekipu (Scuderia Toro Rosso) i krenuo u širenje na druge grane motorsporta (NASCAR, X-games, Motocross, WRC)

Red Bull je naslovni sponzor američkih MotoGP utrka, kao i osobni sponzor raznih vozača u svim kategorijama svjetskog prvenstva. Što se tiče ekipa, Red Bull zasada sponzorira samo KTM-ovu Moto3 momčad.

“Očita je razlika između vlasništva i sponzorstva. Sponzorstvom za određeni iznos kupujete stražnje krilo ili reklamne panoe na nogometnim igralištima ili hokej arenama. Kao vlasnik momčadi potpuno ste odgovorni za njene operacije i imate značajan doprinos u svakom uspjehu, ili neuspjehu. Što se tiče MotoGP-a, nikad ne reci nikad – možda još nismo pronašli pravu momčad.”

Related Posts