Poncharal: Dovizioso je spreman na rizik s Ducatijem

Doviziosova želja za sudjelovanjem u razvoju tvorničkog motocikla nadjačala je rizik evenutalnog neuspjeha s Ducatijem, smatra Herve Poncharal, direktor momčadi Monster Tech 3.

Andrea Dovizoso, jedan od vodećih vozača nove generacije dugo se povezivao s mjestom u Yamahinoj tvorničkoj momčadi, no na kraju se odlučio na prelazak u Ducati. Iako je mogao ostati u redovima Monster Tech 3 tima s kojim je ove godine osvojio šest postolja, Andrea se ipak odlučio za Ducatijev tvornički program.

Herve Poncharal, šef Monster Tech 3 tima, prokomentirao je Dovizosovu odluku, naglasivši da je presudila želja za sudjelovanjem u razvoju tvorničkog prototipa.

“Mislim da Andreu nije toliko zanimala financijska strana priče, već tvornička podrška. Kad se priključio našoj momčadi, pokušao se izboriti za tvorničku podršku i motocikl. To se nije ostvarilo i bio je razočaran. On je vozač koji voli sudjelovati u tehničkom razvoju motocikla, odlično komunicira s inženjerima, to je nešto u čemu uživa. Siguran sam da je uloga glavnog razvojnog vozača bila glavni motiv za prelazak u Ducati,” zaključio je Poncharal.

Podsjetimo, zabrana predsezonskih testiranja u MotoGP-u istječe početkom veljače, kada je na rasporedu prvo službeno testiranje u Maleziji.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Istra F1

Podrav !
Ne razumijem se baš u te stvari pa bih zamolio nekog da mi objasni.
Koja je razlika izmeču tvorničkog motora i ” običnog ” motora ( kakva je bila yamaha tech team ) i koja je razlika još sa CRT motorima ???
🙂

MM33

Svaka cast Doviju napravio je ono sta je i Rossi htjeo pokusati u Ducatiju ponosu Italije i nije mu bitan novac. Zelim mu postolja sljedece godine …

Related Posts