Martinez zadovoljan debijem CRT klase

Komentirajući uspjeh svoje momčadi u debitantskoj MotoGP sezoni, Španjolac Jorge Martinez “Aspar” najavio je svjetlu budućnost nove CRT klase.

Martinezova momčad Power Electronics Aspar dominirala je u prvoj sezoni novoformirane CRT klase sa odličnim Aprilijinim motociklom. Randy de Puniet i Aleix Espargaro bili su najbrži u 13 od 18 utrka, a u sedam navrata su se plasirali unutar prvih deset. Asparovi vozači borili su se do posljednje utrke u Valenciji, gdje je mladi Španjolac Aleix Espargaro konačno potvrdio vodeće mjesto u CRT klasi.

“Iznimno sam ponosan velikim uspjehom naše momčadi. Sezona je bila jako teška u svim kategorijama, no naša CRT ekipa uveseljavala nas je tijekom čitave godine. Godinu smo završili kao šesta MotoGP momčad, i vodeća CRT ekipa sa Aleixom kao prvakom i Randyjem na drugom mjestu.”

Martinez je otkrio da se tijekom sezone morao nositi s velikim rivalstvom svojih vozača.

“Nije lako voditi momčad sa dva podjednaka vozača. Randy je u početku bio nešto bolji i brži, no Aleix je s vremenom rastao kao vozač i konstantno napredovao. Ipak, u boksu je vladalo poštovanje koje uvijek zahtjevam od svojih vozača. Odnos s momčadi i tehničkim osobljem je također bio na vrlo visokoj razini.”

Španjolac se na kraju osvrnuo na pripreme za novu sezonu, najavljujući veliki okršaj u CRT klasi.

“Sezona je završila i već smo krenuli s pripremama za 2013. Mislim da možemo biti zadovoljni debijem u MotoGP-u, konstantno smo bili unutar 1,3 – 1,8 sekundi zaostatka za vodećim tvorničkim prototipovima i vjerujem da će se taj zaostatak iduće godine biti još manji, te očekujem da će nam se pridružiti i ostale CRT momčadi.”

Related Posts