Forward s Yamahom pregovara o suradnji za 2014.

Colin Edwards potvrdio je da s Yamahom pregovara o najmu njihovog tvorničkog motora i elektronike za 2014.

Iako je već potvrđeno da će ekipa Forward Racinga iduće sezone koristiti paket FTR – Suter, Colin Edwards već najavljuje mogućnost nove suradnje s Yamahom. Nakon što se od početka sezone mučio sa Forwardovim Suter-BMW-om, Edwards se okrenuo budućnosti i obnovio kontakte s bivšim poslodavcima.

Podsjetimo, ekipa Forwarda ove je godine debitirala u MotoGP-u po novim CRT pravilima, ali bez značajnijih uspjeha. Iako su mnogi očekivali da će Edwards biti jedan od najboljih CRT-ova na gridu, iskusni veteran se cijele sezone mučio s nekonkurentnim paketom.

No, forma Forward Racinga samo je jedan od dokaza da nova CRT pravila nisu opravdala očekivanja FIM-a i čelnika Dorne Carmela Ezpelete. Kako bi pokušao smanjiti razliku između pristupačnijih CRT-ova i tvorničkih prototipova, Ezpeleta je proizvođače prisilio da smanje cijene najma svojih motocikala. Honda je već krenula s razvojem jeftinije verzije svog prototipa, a Yamaha će od 2014. zainteresiranim momčadima nuditi dijelove svog tvorničkog paketa, konkretno novi motor od 1000 cm3 u paketu sa kompletnom elektronikom.

“Osobno sam razgovarao s Nakajimom o opcijama za budućnost i čini se da je najam Yamahine opreme jedna od mogućnosti. Najprije moramo vidjeti što će biti u ponudi i onda ćemo odlučiti. Honda će vjerojatno ponuditi čitav motocikl, dok će Yamaha u početku nuditi najam svog pobjedničkog agregata. No, s obzirom na dugogodišnju suradnju s Yamahom, mislim da je druga opcija jako primamljiva.”

“Pretpostavljam da je motor iz Yamahe M1 s kompletnom elektronikom prilično dobar temelj za razvoj šasije i čitavog paketa. Budući da znamo što nas očekuje 2014., počeli smo razvijati šasiju koji će onda u paketu s dobrim motorom biti prava stvar,”, zaključio je popularni Texas Tornado.

Related Posts