Rossijev tehnički tim potvrdio prelazak u Yamahu

Napokon je potvrđeno da će Valentino Rossi za sobom u Yamahu povući i svoju tehničku ekipu predvođenu Jerryjem Burgessom.

Iako je višestruki MotoGP prvak još u kolovozu potvrdio povratak u Yamahinu tvorničku MotoGP momčad, tek su nedavno završeni pregovori s ostatkom njegovog tehničkog tima. Rossijeva ekipa u istom sastavu djeluje od 2000., otkad je otišao samo jedan član tima.

Nakon utrke u Motegiju potvrđena je dvogodišnja suradnja Rossijevih pomoćnika s Yamahinom tvorničkom momčadi, što znači da će Talijan na raspolaganju imati gotovo iste uvjete kao u pobjedničkim sezonama u japanskoj momčadi.

Ducati je dao zeleno svjetlo za odlazak Rossijevog tima, pa se očekuje da će se Valentino već nakon posljednje utrke u Valenciji vratiti za upravljač Yamahe M1.

“Dogovorili smo uvjete sa cijelom ekipom mehaničara, tako da možemo potvrditi da će se Jeremy Burgess, Alex Briggs, Brent Stephens, Bernie Ansiau, Gary Coleman i Matteo Flamigni vratiti u našu garažu već na testiranju u Valenciji,” rekao je Lin Jarvis, šef Yamahinog tvorničkog tima.

“Ovdje nije riječ o Hondinim mehaničarima koji dolaze u Yamahu. To su momci koji su godinama radili za Yamahu, ali su slijedili Valentina u Ducati, pa možemo reći da su bili na dopustu dvije godine. Nije nam potrebno nikakvo upoznavanje, Valentinova ekipa jako dobro poznaje Yamahu M1 i sve sisteme momčadi i to je jedan od razlog zašto smo inzistirali na njihovom povratku. Žao mi je nekih mehaničara koji su zbog toga izgubili postao. Na Benovoj strani garaže radi nekoliko odličnih stručnjaka koji će ga vjerojatno pratiti i u Pramac Racingu. Stvarno mi je žao što ne možemo zadržati cijeli kadar, no u MotoGP-u je normalno da vozače u stopu prate i njihovi mehaničari i tehnička ekipa.”

 

Related Posts