Rossi posvetio rezultat Marcu Simoncelliju

Nakon odličnog nastupa pred domaćom publikom, Valentino Rossi posvetio je drugo mjesto Marcu Simoncelliju.

Nakon serije teških nastupa na prethodnim utrkama, Rossi je u današnjoj utrci potvrdio veliki napredak talijanske momčadi. Ducati je upravo u Misanu testirao najnovija poboljšanja poput novog okvira i stražnje vilice, a Rossi je danas nagradio momčad odličnim drugim mjestom i tako se na najbolji mogući način oprostio od Ducatijevih domaćih navijača kojih u Misanu nije nedostajalo.

Sedmerostruki MotoGP prvak je nakon utrke drugo mjesto posvetio velikom prijatelju Marcu Simoncelliju koji je poginuo u tragičnoj nesreći na VN Maleziji prošle godine.

“Ovo je poseban rezultat iz nekoliko razloga. Osvojili smo ga u Misanu, na mojoj domaćoj utrci i pred domaćim navijačima. Staza sada nosi ime moga velikoga prijatelja Marca Simoncellija kojem posvećujem ovaj rezultat i mislim da mi je upravo on pomogao u današnjem nastupu. Jako mi je drago što  ovaj rezultat mogu podijeliti s njegovom obitelji.”

“Želim se zahvaliti cijeloj momčadi koja je nastavila s radom unatoč svim problemima. Ovo je vrlo važan rezultat za Ducati. Hvala svima, osvojili smo veliki rezultat.”

 

Related Posts