Rossi ne žali zbog odluke

Nakon odličnog nastupa na domaćoj utrci u Misanu Valentino Rossi je naglasio da ne žali zbog povratka u Yamahu.

Talijan je u posljednje vrijeme nekoliko puta naglasio da će dati sve od sebe kako bi pomogao Ducatiju u ostatku sezone, a sudeći po nastupu u Misanu, čini se da je momčad iz Bologne napokon pronašla pravi smjer.

Iako je novim dizajnom kacige izveo još jednu šalu na svoj račun stavljajući se u ulogu pretučenog boksača obješenog na konopce ringa, Valentino je u utrci izgledao kao u najboljim danima svoje karijere.

S novom šasijom i stražnjom vilicom tvornički je Desmosedici u njegovim rukama izgledao jako brzo i konkurentno za razliku od dosadašnjeg dijela sezone u kojem se sedmerostruki MotoGP prvak teško nosio sa satelitskim vozačima.

Drugo mjesto i 4,4 sekudne zaostatka za pobjednikom Jorgeom Lorenzom potvrda su napretka talijanske momčadi, pa su se mnogi nakon utrke upitali žali li Rossi zbog povratka u Yamahu.

“Nažalost, u MotoGP-u prerano počinju priče o novoj sezoni. Zbog toga svi vozači prerano zaključuju pregovore za razliku od prije deset godina kada su tek u Brnu počele priče o transferima. No, ne žalim zbog svoje odluke. Sada je glavni cilj pomoći Ducatiju u razvoju motocikla i pokušati osvojiti što više bodova do kraja sezone.”

“Iskreno se nadam da će mi konkurenti iduće godine stvarati probleme s Ducatijevim motociklom, mislim da bi to bilo jako pozitivno za cijelu seriju.”

Unatoč odličnom nastupu na domaćoj utrci, mora se priznati da je Rossiju pogodovalo odustajanje Danije Pedrose, ali i izostanak Caseyja Stonera kao još jednog od sigurnih kandidata za postolje. No, Rossi svejedno priželjkuje još nekoliko dobrih rezultata u ostatku sezone.

“Mislim da bi pobjeda bila prava nagrada za cijelu momčad. Ne znam hoćemo li uspjeti jer su Lorenzo, Dani i Stoner jako dobri vozači. Svaka utrka je nova priča, no sada je puno lakše pronaći motivaciju znajući da možemo konkurirati za dobar rezultat.

 

 

Related Posts