Dovizioso razočaran podcjenjivanjem njegovih sposobnosti

Talijanski vozač razočaran je svojim statusom u MotoGP zajednici i nedovoljnim priznavanjem njegovih sposobnosti.

Iako je u posljednjih nekoliko sezona doživio mnoga razočaranja, uključujući gubitak mjesta u Hondinoj tvorničkoj momčadi, mladi Andrea Dovizioso ostvario je i nekoliko vrlo zapaženih rezultata. Talijan je na polovini sezone bio glavni kandidat za mjesto u Yamahinom tvorničkom timu, no na kraju ga je s tog mjesta izgurao sunarodnjak Valentino Rossi.

Razočaran raspletom situacije, Dovizioso je spominjao mogućnost odlaska u WSBK seriju, no na kraju je ipak dobio mjesto u Ducatijevom tvorničkom timu.

“Uzrujava me ignoriranje nekih činjenica, imam osjećaj kao da se moji rezultati ne shvaćaju ozbiljno,” rekao je Dovi za talijanski magazin Motosprint.

“U posljednje dvije godine najbolji sam Talijan u prvenstvu. Bio sam treći prošle godine, a sada sam četvrti u poretku, no čini se da su moji rezultati bezvrjedni.”

“Bez obzira završim li na trećem ili sedmom mjestu, ništa se ne mijenja. Ne postoji mnogo vozača koji su osvajali treća mjesta na satelitskim motociklima, no to nitko ne spominje. Ne želim da me se precjenjuje, no mislim da zaslužujem više priznanja za svoje uspjehe.”

“Ako usporedim svoje nastupe iz 2008. kada sam debitirao u MotoGP-u, prilično je jasno da sam napredovao. Iako mi nedostaju pobjede, primjetna je velika razlika. Sada sam puno bliže vodećim vozačima, no iza svega je golema količina truda. Zašto nitko ne primjećuje moj napredak?

“Mislim da spadam u krug najboljih vozača na svijetu, cijelu karijeru proveo sam u vrhu u raznim serijama. Osvojio sam naslov u klasi 125 cm3 i pobjeđivao u klasi do 250 cm3, stalno sam napredovao u MotoGP-u i sada sam među najboljima. Dao sam veliki doprinos razvoju Hondinog tvorničkog motocikla i sada sam najbolji vozač na satelitskom motociklu.”

Talijan se u drugom dijelu razgovora za Motosprint osvrnuo na pregovore s Ducatijem. Na pitanje kakvog je vozača Ducati tražio, Dovizioso je odgovorio:

“Tražili su jednog od najboljih vozača na gridu koji je spreman na težak posao razvoja tvorničkog prototipa. Svjestan sam da se situacija u Ducatiju mora promijeniti. Moramo pronaći pravi smjer i odabrati prioritete prilikom razvoja.”

“Čini mi se da momčad zna što treba mijenjati. Surađujući s Valentinom koji je jako iskusan vozač, momčad je shvatila da se mora otvoriti i poboljšati suradnju s vozačima.”

“To je neizbježna evolucija i mislim da je momčad sada svjesna tog problema. Mislim da sam donio dobru odluku i očekujem dobru suradnju.”

 

 

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
MM33

Razumijem razocarenje i odlicno vozi ove sezone ali ako te iz pozicije za Yamahu izbaci veliki Rossi to nije podcjenjivanje… Odlicno ce se snaci u Ducatiu ionako je to njemu domaca momcad 🙂

Related Posts