Andrea Dovizioso potpisao za Ducati

Andrea Dovizioso potpisao je dvogodišnji ugovor s Ducatijem, gdje će preuzeti mjesto Valentina Rossija.

Ducati je jučer potvrdio angažman talijanskog vozača koji će od iduće sezone uz Nickyja Haydena nastupati na tvorničkim Desmosediciju. Dovizoso je bio veliki favorit za prelazak u Yamahinu tvorničku momčad, no mjesto mu je preoteo Valentino Rossi. Iako je bilo govora o prelasku u WSBK u slučaju da ne pronađe mjesto u nekoj od tvorničkih momčadi, Talijan se na kraju uspio dogovoriti s Ducatijevim čelnicima.

“Andrea je poznat kao vrlo sposoban testni vozač, jako je talentiran i odlučan. Drago nam je što ćemo uz njega nastaviti razvijati naš MotoGP projekt,” rekao je Ducatijev tehnički direktor Filippo Preziosi.”

“Drago mi je što je izabrao našu momčad. Iako svjestan težine zadatka koji je pred njim, već je pokazao veliki entuzijazam i visoku razinu samopouzdanja, a to su osnovni preduvjeti za uspjeh u ovom konkurentnom prvenstvu.”

26 – godišnji Dovizioso nastupao je za Hondinu tvorničku momčad, a ove godine niže impresivne nastupe na satelitskoj Yamahi momčadi Monster Tech 3.

“Vozači ne vole česte promjene motocikla. No, prilagodio sam se na Yamahu i vjerujem da ću se prilagoditi na Ducatijev motocikl,” rekao je Dovizioso u razgovoru za Gazetta dello Sport.

 

 

 

Related Posts