Vozači Gresini Honde jedva čekaju otvorenje sezone

Vozači Gresini Honde spremni su za noćnu utrku u Kataru i otvorenje 64. MotoGP sezone.

Momčad Fausta Gresinija spremna je za još jednu MotoGP sezonu. Nakon teške 2011. koju su obilježili solidni rezultati, ali prvenstveno tragična pogibija njihovog vozača i velikog talenta Marca Simoncellija, momčad u u novu sezonu ulazi sa dva vozača i dva različita koncepta motocikla. Španjolac Alvaro Bautista u prethodnim je sezonama svoju kvalitetu potvrdio odličnim nastupima na Suzukiju, a u novu sezonu ulazi sa vjerojatno najboljim motociklom na gridu – Hondom RC213V.

Michelle Pirro, s druge strane, ima teži zadatak. U svojoj debitantskoj sezoni morati će se dokazivati na sporijem i inferiornijem CRT motociklu, kombinaciji FTR-ove šasije i Hondinog motora. S obzirom na prevelike troškove najma dva tvornička prototipa, šef momčadi Fausto Gresini odlučio je satelitski prototip povjeriti u ruke dokazanog talenta, dok će se Pirro na početku sezone boriti na začelju sa ostatkom CRT momčadi.

Alvaro Bautista

„Napokon smo stigli do prve utrke nakon iscrpnih testiranja u Sepangu i Jerezu. Zaista se radujem utrkivanju jer su testiranja prilično stresna i naporna. Sada je vrijeme za pravu akciju i adrenalin koji može pružiti samo utrkivanje. Ovo će biti moja prva utrka u novoj momčadi i prilično sam uzbuđen zbog toga. Mislim da smo ostvarili dobru suradnju koja će mi pomoći u iskorištavanju maksimalnog potencijala. Staza u Kataru odgovara mom stilu vožnje s obzirom na brzu i dinamičnu konfiguraciju. Nažalost, još uvijek se nisam u potpunosti prilagodio ideji utrkivanja po noći. Iako je staza jako dobro osvijetljena, uvjeti nisu isti kao u dnevnoj utrci. S obzirom na vrijeme održavanja utrke, staza je vrlo često vlažna i prilično klizava. Iako će se ovogodišnja utrka održati malo ranije, mislim da možemo očekivati probleme.

U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva utrka, na raspolaganju imam vrlo konkurentan motocikl i nadam se da ću konkurirati za vrh.“

Michele Pirro

„Prilično sam nervozan, no to je dio uzbuđenja prije prve utrke. Jasno je da neću moći konkurirati za vrh, no potruditi ću se kako bi utrku završio među vodećim vozačima na CRT motociklima. Nažalost, na testiranjima smo odvezli skromnih 500 kilometara i svjesni smo da je pred nama jako puno posla, no potencijal je vidljiv i učiniti ćemo sve kako bi bili konkurentni. Momčad je puna entuzijazma, odlično sam se povezao s mehaničarima i siguran sam da ćemo ostvariti napredak u odnosu na posljednje testiranje. Staza je dobra, a utrkivanje u noćnim uvjetima izgleda jako privlačno.“

 

 

 

Related Posts