Moto3: Vinales ušao u povijest

 

Pobjedom na otvorenju sezone u Kataru, Maverick Vinales ušao je u povijest.

Večerašnja utrka entry klase svjetskog prvenstva ući će u povijest kao prva utrka vožena po novom Moto3. Legendarne dvotaktne motocikle od 125 cm3 zamijenili su četverotaktni motor od 250 cm3, a Maverick Vinales ući će u povijesne knjige kao prvi pobjednik nove klase.

Španjolac nije najbolje iskoristio drugu startnu poziciju, pa je odmah na početku utrke izgubio nekoliko mjesta, no vrlo brzo se vratio u borbu za vodeća mjesta. Vinales je na kraju opravdao ulogu favorita, pobjedivši ispred odličnog  Romana Fenatija koji je osvojio drugo mjesto u svom debiju.

„Jako sam zadovoljan ovime što smo večeras pokazali. Stvarno smo se trudili, ponajviše oko guma. Stalno smo razmišljali o utrci i sve je ispalo u najboljem redu. Prošlogodišnju sezonu zaključili smo pobjedom, a sada smo pobijedili na otvorenju nove sezone. To je vrlo važno i drago mi je da smo uspjeli u tome. Mislim da možemo biti zadovoljni prikazanom formom. Moram pohvaliti i Fenatija na odličnoj utrci, bio je zaista dobar,“, zaključio je Repsolov vozač.

 

 

Related Posts