Lorenzo nije očekivao priliku

Yamahin vozač nije očekivao da će dobiti priliku za pobjedu nakon što je Casey Stoner uspio pobjeći sredinom utrke, no prezadovoljan je konačnim ishodom i pobjedom u prvoj utrci.

Španjolac je tijekom cijele utrke vodio zanimljivu borbu s dvojcem Hondine tvorničke momčadi, no činilo se da je pobjeda na otvorenju sezone u rukama aktualnog prvaka Stonera.

No, iznenadni obrat dogodio se u posljednjem dijelu utrke, kada je Stoner počeo popuštati zbog bolova u rukama, a takvu priliku Lorenzo nije mogao propustiti. Španjolac je na kraju pobijedio na otvorenju sezone, ispred Danija Pedrose koji je Stonera potisnuo na treće mjesto.

„Mislim da je ova utrka dosta slična onoj u Jerezu prije dvije godine. Sredinom utrke pomislio sam da je pobjeda izvan dosega. No, nisam želio odustati, stalno sam pritiskao, a pomogli su mi i Caseyjevi problemi. “

Iako je Stoner nakon kvalifikacija priznao da je zabrinut situacijom s gumama, Lorenzo je očekivao njegov napad u utrci nakon odličnog warm-upa u kojem je Honda pronašla rješenje problema.

„Mislim da su Honde ostvarile solidan napredak na warm-up treningu i bilo ih je jako teško pobijediti, no uložio sam apsolutni maksimim i na kraju smo zasluženo slavili. Ovo je predivno.“

 

 

 

 

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avalon

evo i ovoga…ka i marquez je 🙂 nije očekiva priliku , a izjavi ” … nisam želio odustati, stalno sam pritiskao,….”e moj lorenzo , da nisi očekiva priliku bija bi odusta , a ne stalno pritiska 😉 ko od vas vrhunskih ne očekuje priliku ? 2 kola su to , greške su teže ispravljive nego na 4 kola , mogučnost pada je stalno prisutna ,čuvanje guma (nema zamjena ka npr u F 1) i mnogi drugi faktori su prilike koje je svak od vas spreman iskoristit ako mu se ukaže mogučnost . treba samo postupit ka šta je lorenzo i… Read more »

Ferrari power

pametna voznja i zasluzena pobjeda ali stoner se previse mucio s motorom

marijoNRG

bravo jorge! odlično odveženo! šteta za bena :S

Related Posts