Crutchlow zadovoljan prvom utrkom sezone

Britanski motociklist izrazio je zadovoljstvo plasmanom na otvorenju sezone, naglasivši da je možda mogao i bolje od četvrtog mjesta.

Nakon što je u kvalifikacijama osvojio najbolji plasman u karijeri, Crutchlow je u utrku krenuo s trećeg mjesta na gridu, no većinu utrke proveo je boreći se za četvrto mjesto s momčadskim kolegom Doviziosom. Crutchlow je na kraju uspio nadmašiti iskusnijeg Doviziosa.

„Mislim da smo ostvarili veliki napredak. Da mi je netko prije ovog vikenda ponudio start iz prvog reda i četvrto mjesto u utrci, odmah bih prihvatio ponudu. Sada moramo nastaviti s radom.

Vozač Yamahine satelitske momčadi priznao je da je možda mogao ranije proći pokraj momčadskog kolege, no vodeća grupa vozača već je bila predaleko.

„Trebao sam malo ranije proći pokraj Andree, no taj potez nije imao smisla s obzirom da su vodeći vozači već bili dosta daleko. Vjerojatno ih nikada ne bih uhvatio, tako da sam odlučio sačuvati gume.“

Crutchlow je pojasnio zašto je tako loše krenuo u utrci.

„Na startu nisam mogao dotaknuti podlogu. Pomaknuli smo rezervoar prema natrag, pa s ovim kratkim nogama nisam moga dosegnuti stazu. Dao sam maksimalni gas i zabrljao.“

 

 

Related Posts