Moto2: Marquez predstavio novi motocikl

Marc Marquez službeno je predstavio svoj novi Moto2 motocikl uoči početka nove sezone.

„Neki rivali imaju korak prednosti, što znači da se u prvim utrkama moramo koncentrirati na svoj posao i pokazati strpljenje,“ rekao je španjolski vozač na predstavljanju u Barceloni.

Jedan od favorita uoči početka nove sezone svjetskog prvenstva klase Moto2 propustio je veći dio predsezone zbog problema s vidom koji su se javili nakon teškog pada na VN Malezije, gdje su se rasplinule Marquezove nade o osvajanju naslova u debitantskoj Moto2 sezoni.

Prije nastupa u Sepangu, Marquez je zaredao odličan niz od sedam pobjeda. Španjolac je u sezonu krenuo loše bez bodova u prve tri utrke, no zahvaljujući odličnim nastupima nakon 14 utrka preuzeo je vodstvo poretka.

Posljednjih pet mjeseci Marquez je proveo dalje od trkaćih staza oporavljajući se od ozlijeda, vrativši se tek na posljednjem predsezonskom testiranju u Jerezu gdje je postavio peto najbolje vrijeme.

„Propustio sam veći dio predsezone i očito je da mi nedostaje treninga prije prve utrke. Međutim, vrlo je važno da smo do posljednjeg predsezonskog testiranja riješili probleme s vidom,“ rekao je Marquez na predstavljanju programa za 2012.

„Odradili smo dobar posao na testiranju, vratili samopouzdanje i iskoristili priliku za trening cijele momčadi. Sada moramo pričekati utrku u Kataru.“

„Nismo potpuno spremni jer su neki konkurenti u prednosti, no to znači da se moramo koncentrirati na svoj posao i pokazati strpljenje. Tek ćemo onda moći pokazati formu kao u posljednjem dijelu prošlogodišnje sezone.“

„Cilj u novoj sezoni je, svakako, borba za Moto2 naslov i učiniti ćemo sve kako bi to ostvarili, iako se radije spremam utrku po utrku, ne razmišljajući previše o prvenstvu.”

Nova sezona svjetskog prvenstva počinje u 8. travnja.

 

 

 

Related Posts