Audi zainteresiran za preuzimanje Ducatija

Volkswagenov premium brand u pregovorima je o kupnji legendarne talijanske tvrtke.

U posljednjem broju Financial Timesa objavljena je priča o prodaji Ducatija, a glasine je potvrdio čelnik tvrtke Andrea Bonomi izjavivši da tvrtka za daljni razvoj treba podršku velikog partnera.

Njemački proizvođač automobila Audi zainteresiran je za kupnju Ducatija. Pregovori su u tijeku, no još nisu poznati detalji.

„Uspješno preuzimanje Ducatija proširilo bi Audijevo rivalstvo s BMW-om i na tržište motocikala i osnažilo Volkswagenov inženjerski portfolio koji se ne bavi samo automobilima, već i kamionima i brodskim motorima,“ izvjestio je Reuters.

VW-ov izvršni direktor Martin Winterkorn također je potvrdio zainteresiranost VW grupacije za preuzimanje legendarnog talijanskog proizvođača motocikala.

Podsjetimo, Ducati je jedan od tri proizvođača koji se sa svojom tvorničkom momčadi još uvijek natječe u MotoGP-u. Uz Valentina Rossija i Nickyja Haydena na tvorničkim motociklima, na gridu su još dva satelitska motocikla.

Uz VW grupaciju koja je vlasnik impresivnih tvrtki poput Lamborghinija, Škode, Seata, Bentleyja, Audija, Bugattija, MAN-a i Scanije, za kupnju Ducatija zainteresirani su i drugi njemački divovi poput Daimlera i BMW-a.

 

 

 

Related Posts