Whitmarsh uvjeren da McLarenova izvedba nosa nije pogrešna

Martin Whitmarsh izjavio je kako se ne boji da je McLaren pogriješio s interpretacijom novih pravila o visini nosa.

Nakon što su izišle i prve fotografije novog Mercedesa postalo je jasno da su sve vodeće momčadi osim McLarena donijele odluku o radikalnoj stepenici na spoju nosa bolida i monokoka.

“Pitao sam dečke jesu li sigurni u ovo rješenje i rekli su mi da se ne trebam brinuti,” izjavio je Whitmarsh za njemački Auto Motor und Sport.

Ipak, priznao je da postoji očita aerodinamička prednost u “stepenici”.

“To nije odlučujuće. Mi imamo više slobode na nekim drugim područjima. Također, nije zanemariva ni pozicija vozača i bolja vidljivost.”

Također je potvrdio da je ovaj dizajn evolucija prošlogodišnjeg bolida i da bi svako drukčije rješenje prednjeg dijela bolida zahtjevalu promjene čitave koncepcije dizajna.

“Ovaj bolid je evolucija. Što se tiče vidljivih revolucionarnih rješenja, moram vas razočarati – novi pravilnih ne ostavlja puno mjesta za to.”

19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Jok pa nije!!!

Šalim se, vidjet ćemo- ili će biti gro brži od drugih ili gro sporiji…

danijel

McLaren je poznat po “patkama”. kad se samo sjetim mike i davida sa 3. papučicom :))

ferrari u srcu

ako se ne varam pojedni ovdje vec negoduju oko nosa mclarena a do prije 10 dana su ga hvalili kako je lijep najljepsi na gridu itd. odmah sam im rekao da se nebi ugrizli za jezik vec na prvoj utrci u australiji, i pljuvali tu ljepotu, ali sad vidim da sam pogresio, na neki nacin ga vec pljuju i puno prije australije, ali ipak zivi bili pa vidjeli, jer svi mozemo nagadjati do australije pa tako i ja.

svabo

nadajmo se da nije loša jer posvuda u svijetu je izgled bitan, pa sad ako uspije mclaren će biti jedini koji neće morati na plastičnu operaciju nosa… 😀

MP4-27

Bude li bolid brz ko i lani , onda nema zime jer mislim da svi ovi sa grbama nisu dobili sekundu po krugu samo zbog grbe.

vedran

ma – trebali su ih jednostavno sve natjerati da naprave bolide ko u sezoni 2000 meni su tad najlijepši bili – samo ima dat manje motore slik gume kers i drs pa da vidimo 🙂 – čija majka crnu vunu prede – hhahahh 🙂

avalon

“Pitao sam dečke jesu li sigurni u ovo rješenje i rekli su mi da se ne trebam brinuti,” …ne treba brinut o pravilima ? ili o pravilima i svojstvima bolida na stazi ? večinom smo mislili da “grba” nije neki + aerodinamici ali eto…po whitemarshu ispada da je( a i po svima drugima jer su svi “ugradili grbu” ) šta se tiče bolje vidljivosti ka + mclarena…pa iz bolida se i tako skoro ne vidi ništa . nijedan vozač ne vidi vrh nosa bolida bija sa ili bez “grbe”…sitni retrovizori i trešnja istih u vožnji , kaciga koja suzuje vidno… Read more »

Goran

pa moje je misljenje ako su brawn i newey se odlucili za grbu,da je ona ocito dobro rijesenje! Pitanje je dali jeMclarenovo rijesenje jednako dobro ,bolje ili mozda losije! Mozda se rodio neki novi newey s novim idejama! Budemouskoro znali sve! i naravno da nitko nece otkriti sve karte na testiranjima!

dim

Može biti da su u krivu al isto tako može biti daleko najbrži bolid pošte je jedini bolid koji je očito drugačiji…..

vedran

@... dejvi – a mozes to i ovako gledati – da su mislili da ce svi spustit nos pa su oni napravili niski monokok i nos a ostali su ubiti spustili samo nos jer pravila kazu da je potrebna ta visina samo do pocetka monokoka – znaci nisu morali mijenjat prošlogodišnji toliko – a dok barem ja nevidim nikakve slicnosti od mc larena od prasle godine sa ovim sada – sto znaci da su ga vjerojatno iznova gradili sto bi moglo znacit da ce na pocetku ili odmah gazit – ili ce hvaat konkurenciju – u svakom slucaju – zivi… Read more »

dejvi

ja mislim da mclaren radi dobro svoj posao, jer ako nevalja spušten nos, sigurno ga ne bi ostavili.I spušten nos ima svoje prednosti očigledno a da su htjeli mogli su da dignut kao i ostali. Radikalna promjena bolida za mclaren nije neko mudro slovo, bar kad se usporede bolidi iz 2010 i 2011 (razlika je ogromna)

denisistra

možda su išli na tu varijantu da Hamo ima bolju preglednost kako se nebi zabijao u druge… Iskreno, ja neznam što da mislim o njihovom iskustvu ili amaterizmu. Nadam se da nisu pogriješili, ali sjetimo se lanjskog ispuha koji su mjenjali koji dan prije australije…

F1 2012

A šta ste očekivali ?! Da će popljuvati svoj bolid i reći da to nije dobro rješenje , i time smanjiti reputaciju svoje momčadi , ne pametan je on !

Vedad & McLaren Mercedes

McLaren Mercedes nije amaterska ekipa i neće valjda to sebi dozvoliti da naprave bolid koji neće moći koristiti!

P.S.
Slažem se s tobom što se tiče monokoka on je niži od ostalih momčadi i to im omogućava da izbjegnu tu famoznu stepenicu.

vedran

da nos se odvaja odmah na monokoku al stos je u tome sto je u ostalih timova monokok puno viši od mclarenovog – moguce da se imat vecu brzinu – al – neznam – sto se tice preglednosti to su gluposti – ostali bolidi su i prošle godine bili jednako dignuti pa se niko nije zalio da nevidi nis od nosa – a za kraj nebi bas rekao da je ovo evolucija starg bolida jer sve izgleda drugcije –

TanaSiC

Kako može da bude uvjeren u to,pa oni su jedini to stavili samo,očigledno da su oni jedini pogriješili,ali doznat ćemo na Free Practice 1 u Melbourne-u …fasovali su ovu sezoni,ali oni su išli na Maximal Top Speed,znači tu su za njih Spa,Monza,i slične staze

ton

na mislite li da je i ovaj nos možda bacanje prašine u oči pa pogledate li malo nosevi se svi odvajaju poslije grbe pa postoji mogućnost da već imaju spremljen novi nos

vedran

kad i oni sami kazu da nema nikakvih nedostataka u razlici i njihovoj izvedbi bolida mislim da crvena svijetla u wokingu blicaju vec 2 tjedna

vwvtc

ne treba nagađati za 26 dana će se znati sve

Related Posts