HRT i Williams produžili tehničku suradnju

U jeku glasina o povratku Kimi Raikkonena u Williams i potpisivanja suradnji na području Katara, potiho se objavio i nastavak te proširenje suradnje između HRT F1 i  Williams F1 momčadi.

Do sada je Williams bio dobavljač mjenjača za momčad HRT-a i ta suradnja će se nastaviti i za 2012. godinu. Uz mjenjač, novi dogovor uključuje KERS i pripadajuće sustave, čime se HRT priključuje društvu momčadi koje koriste isti.

Colin Kolles, direktor HRT momčadi je izjavio: “Protekle dvije godine smo ostvarili plodonosnu suradnju sa Williams F1 momčadi i zadovoljstvo nam je nastaviti suradnju. Osim iskustva koje smo prikupili u zajedničkim godinama, ne samo da će nam pružiti najmoderniji mjenač nego ćemo iduće godine imati i prednost KERS sustava, što je važan korak za našu momčad.”

“Uz Williamsovu pomoć smo izrasli u pravu momčad i zadovoljstvo nam je što možemo računati na njih i u budućnosti, posebno zbog njihovog prestiža i iskustva u Formuli 1. Ovaj sporazum uvelike osnažuje razoj našeg bolida za 2012, koji se odvija u našem tehničkom odjelu ureda u Munchen-u. Naš cilj za 2012. godinu je završiti među deset najboljih momčadi i ovaj sporazum je korak bliže ostvarivanju tog cilja,” dodao je Kolles.

“Produživanje suradnje između naših momčadi je nešto čime smo posebno zadovoljni. Odlično smo surađivali protekle godine i radujemo se nastavku suradnje u 2012. godini. Činjenica da je HRT izabrao Williamsov mjenjač i KERS za svoj bolid je priznanje za sve osobe uključene u razvoj i proizvodnju istih,” izjavio je Alex Burns, direktor Williams F1 momčadi.

Nije poznato radi li se o KERS-u sa zamašnjakom ili standardnom KERS-u s baterijama no pošto nije bilo nikakvih posebnih najava, pretpostaviti ćemo kako se radi o standardnom.

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sandro 1972

99% će Kimi potpisati čak i englezi pišu na nekim portalima. Jedva čekam da dođe dan potpisa . Go Kimi !!!!!!

avalon

McGajo…. onda bi po tvome u F1 postojala samo 3 tima jer samo mercedes , ferarri i renault proizvode svoje motore i bolide …cosworth već odavno proizvodi samo motore . gume već 5-6 godina radi samo jedna firma , a i tu ima “razlika” interesantno je da pirellieve gume najmanje pašu upravo ferarriu ( tvrde) …znači da on nije favoriziran od pirellia ( ka taljan od taljana) šta je po meni fer . “duplikat” momčadi TR nema istu politiku ka RB…oni koriste npr ferarriev motor ( RB renault) , a mislim da ni po pitanju aerodinamike namaju pomoč RB-a jer… Read more »

Limach

Sandro mislim da je jos rano za takva razmisljanja,nezna se dali ce uopce Kimi i potpisati za Williams?

sandro 1972

nadam se da će Kimi sjesti u bolid Williamsa pa ćemo onda vidjeti tko će žariti i paliti F1. Go Kimi you are N1

McGajo

Nesviđa mi se ova pomaganja momčadima. Ma uopče mi se nesviđa F1 što je postala (u tehničkom smislu), Imate samo četiri vrste motora, isti dobavljač guma, duplikat momčadi (red bull- torro roso), po mojem ukusu to nije prava F1. I naravno užasno mi fali nadoljevanje goriva!

boris

Ako dodje kimi bice zestoko ali mislim da se on nece zadovoljiti wiliamsom,

matija

ajmo Williams vec jednom

Don

Alen- Dobra!!!

Nažalost ne vidim neki, zapravo ikakav pomak u ovoj sezoni.

Treba vidjeti hoće li biti kakve koristi za Williams od ovog (osim neznatne financijske)

Alen

Više će HRT pomoć Wiliamsu nego obrnuto.

Limach

Mac i još je Hrt bolid ispred Williamsa 🙂

brzi9

kazu da kimi stize, a valjda ce i neki rezultati!

Šumi Fan

finiji ovaj HAR-T nego wilijams ima finije linije

Fangio

Da se mene pita ja bih ukinuo zadnje mjesto.
Sala…sala 😀

Maxi09

sad će virgin(marusia) biti uvjerljivo zadnji što baš i nije dobro za sport

mac

dobra fotka 😉

Related Posts