Ferrari upozorava na mogući raspad FOTA-e

Posljednjih tjedana kruže priče kako su neke momčadi prekršile ili su na samom rubu dogovorenog budžeta za razvoj bolida. Taj budžet je definiran RRA ugovorom (Resource Restriction Agreement) i potrebno ga je modificirati do VN Abu Dhabija. Ukoliko neće biti moguće postići dogovor, Ferrari je zaprijetio kako bi to značilo da momčadi nemaju povjerenja jedna u drugu i FOTA (Formula One Teams Association) u tom slučaju nema smisla. U ime Ferrarija govorio je Stefano Domenicali.

“Dogovorili smo VN Abu Dhabija kao rok do kada moramo postići konačno rješenje. Uz to, ako stvarno postoji nepovjerenje između momčadi, je li FOTA stvarno potrebna? Znamo zašto je FOTA osnovana i sada moramo vidjeti je li ona i dalje potrebna. Koji su ciljevi i budućnost FOTA-e? Moramo biti otvoreni i konstruktivni i u sljedećih nekoliko tjedana postići dogovor,” izjavio je Domenicali.

“Mislim da je FOTA stigla do raskrižja gdje se moraju ili riješiti bitni problem ili stati. Tako je jednostavno. Ključni problemi su oko Concorde ugovora, smjera u kojem se on razvija i RRA. Ako se ne možemo dogovoriti, koja je svrha FOTA-e?,” dodao je Domenicali.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
OptimusPrime

a vjerojatno su prekrsile one momcadi koje imaju najvise para… cisto sumnjam da ce neko potrosit vise nego sto ima…
to samo moze u hr 😛

RB je prvi na “streljani” koliko ja znam

Arty

govorilo se o redbullu a za ove ostale neznam mozda mclaren i ferrari jos

Macaktom

“Posljednjih tjedana kruže priče kako su neke momčadi prekršile ili su na samom rubu dogovorenog budžeta za razvoj bolida”

pa koje momčadi ?

FELIPE MASSA

WTF :S

filip DU

od svega neće biti ništa 🙂

Related Posts