Williams potvrdio: Sam Michael će u McLaren

Momčad Williams F1 je danas potvrdila kako će se Sam Michael pridružiti momčadi McLaren Mercedesa kao sportski direktor. Michael je u svibnju ove godine podnio ostavku na svoje mjesto tehničkog direktora u AT&T Williams momčadi. Samova zadnja utrka će biti nadolazeća VN Singapura.
Sam se pridružio Williamsu 2001. godine kao glavni inženjer i kasnije je promoviran u tehničkog direktora, poziciju koju je držao osam godina.

Frank Williams, osnivač i šef momčadi AT&T Williamsa, je izjavio: “Sretan sam što je Sam pronašao ulogu za sebe koja će mu omogućiti da uloži svu svoju energiju, strast i iskustvo u Formuli 1. U ime svih u Williamsu želim mu uspješnu tranziciju u novu momčad.
Želim mu i zahvaliti na njegovoj pomoći oko brze i bezbolne promjene u tehničkom vodstvu naše momčadi. Mike Coughlan i Jason Somerville su se dobro uklopili i naše restrukturiranje će biti kompletirano kada nam se 19. rujna pridruži Mark Gillan kao glavni inženjer.”

Mclaren je dodao: “Sam će se pridružiti upravi momčadi ali će imati i dodatne odgovornosti za razvoj i upravljanje momčadskih operacija tokom utrke.”

“Jako sam uzbuđen što ću se pridružiti Vodafone McLaren Mercedes momčadi. Utrkivanje je moj život i znam da je McLaren jedna od najvećih momčadi u Formuli 1. Već poznajem i poštujem mnoge članove uprave, posebno iz tehničkog dijela, i biti član takve zajednice je za mene posebno atraktivno.
Jednako tako promatrao sam i smatram da su Lewis i Jenson vrhunski vozači i velika je privilegija raditi sa njima.
“Proveo sam 11 sezona sa Williamsom i imam mnoge lijepe uspomene i stvarno im želim sve najbolje,” dodao je Michael.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Silentone

Valjda ce im napokon sada krenut

pospani gad

Kako se tip dobro uvalio!? Sa magarca na konja – uz respect prema Williams GP momčadi. Ono, napominje se cijelo vrijeme, gdin. Michael dobio pedalu, što će, kako će, jadan ne bio…. kad ono….. u McLaren…… ohoho….. puna šaka brade….

Williamsu želim najbolje….. neka mu krene…. bez tog “dragocjenog” Sam Michaela.

McM

Navijac sam Mclarena ali nisam siguran kolko je to dobar potez…vidjet cemo..

Neron

On u McLaren a bivši vozač McLarena u Williams.

Iceman

od kuda ti to da je frajer divljak?

Don

Neka im je, glavno da nije došao kod nas. Frajer je neki divljak..

Related Posts