Veliku Nagradu Mađarske pratilo više od 250.000 gledatelja

ZAGREB, 3. kolovoza 2011. – Prema rezultatima ispitivanja gledanosti, koju je na uzorku od tri regionalne televizije provela agencija AGB Nielsen, utrku Formule 1™ u Mađarskoj gledalo je 103.567 gledatelja. Budući utrke F1™ u Hrvatskoj prenosi ukupno 10 regionalnih televizija, procjenjuje se kako je prijenos iz Hungaroringa gledalo više od 250 tisuća gledatelja. Usporedbe radi lani je Veliku nagradu Mađarske na HRT 2 pratilo oko 214 tisuća gledatelja. Ispitivanje gledanosti utrke Formule 1™ u Mađarskoj AGB Nielsena pokrilo je četvrtinu teritorija Hrvatske. Za vrijeme prijenosa nedjeljne utrke u zagrebačkoj regiji Nezavisna televizija je bila treća po gledanosti sa 39.954 gledatelja, dok je prvo mjesto zauzeo HRT 1 (45.132 gledatelja), a drugo RTL (40.556 gledatelja).

Tim rezultatom potvrđen je uspjeh koncepta prijenosa utrka Formule 1™ preko regionalnih televizija, budući da se bilježi konstantan rast gledatelja. To pokazuje kako se na domaćem medijskom tržištu moguće nadmetati s dominantnim nacionalnim TV koncesionarima inovacijom, kreativnošću i kvalitetom.

„Brojke su odlične i jako smo zadovoljni postignutim. Krenuvši s projektom susreli smo se s brojnim izazovima koje smo uspješno nadvladali. Prvu poslovnu godinu okončat ćemo bolje od planiranog. Projekt je osiguran tehnički i financijski te s partnerima i sponzorima pregovaramo već za iduću sezonu. Da smo na pravom putu pokazuju nam stotine e-mailova gledatelja koji su jako zadovoljni konceptom prijenosa utrka F1™“, kazao je direktor Kreator grupe Davorin Štetner.

Kreator grupa je vlasnik ekskluzivnog prava prijenosa utrka Formule 1™ u Hrvatskoj do 2014. te je u nadmetanju za ta prava porazila znatno veće igrače.

51 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
pcelica

to je zato što sam ja bila u Mađarskoj na utrci…hehehe…:-))!!

Related Posts