Pirelli kutak: Predstavljene šire gume za 2017. godinu

Autor: Ivan Pavić24.11.2016 - 3 komentara

Ekskluzivni dobavljač guma za Formulu 1, Pirelli, predstavio je u Yas Marini šire gume koje ćemo gledati na bolidima iduće godine.

Talijanski proizvođač guma već je ranije ove sezone predstavio izgled guma i izgled bolida koji ćemo imati 2017. godine, a sada su predstavljene sve komponente.

Prednje gume će s trenutnih 245 milimetara ‘porasti’ na 305 mm, a stražnje gume će biti 80 mm šire tj. iduće sezone će biti široke 405 mm, Kao rezultat toga, nove Pirellijeve gume će biti 25 posto šire od trenutnih guma. Sve izmjene se odnose na slickove, intermediatefull wet gume. Međutim, dok gume za suho imaju promjer od 670 mm, intermedije će imati promjer od 675, odnosno gume za mokro će imati promjer od 680 milimetara.

Mercedes, Red Bull i Ferrari surađivali su s Pirellijem na razvoju i testiranju novih mješavina. Momčadi su modificirale prošlogodišnje bolide prema novim pravilima, a direktor Pirellija za motorsport, Paul Hembrey, zahvalio se na suradnji.

Do sada je odrađeno devet od 10 planiranih testova. Zadnji test će se održati 29. studenog nakon utrke za VN Abu Dhabija, a na testu će sudjelovat sve tri momčadi.

 

 

Hamilton: Želim borbu za naslov s McLarenom i Williamsom

Kvjat očekuje dobar vikend u Sočiju

Prost: Izbacite V6 i DRS

Vettel: Hladnije vrijeme neće smetati Ferrariju u Rusiji

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV